Retsept | Hapukurgid
Rubriik KOKKAMINE | RETSEPTID

Koostisosad:
Värsked väikesed kurgid (parimad on 8–12 cm pikkused)
1 liiter vett
1 sl jämedat kivisoola (ilma joodita!)
3–5 küüslauguküünt
2–3 mustsõstralehte
1 mädarõikaleht või jupp juurt
2–3 tillivarsi koos õisikutega
Soovi korral: tammelehti, kirsilehti, sinepiseemneid, estragoni, pipart
Valmistamine:
Pese kurgid korralikult ja leota neid külmas vees 4–6 tundi, et säiliks krõmps. Lao purgi põhja tilliõisikud, küüslauguküüned, mustsõstra- või kirsilehed, mädarõigas ja muud maitseained. Seejärel aseta kurgid tihedalt purki, vahele võib lisada veel ürte. Keeda vesi, jahuta leigeks ja lahusta selles 1 supilusikatäis jämedat kivisoola ühe liitri vee kohta. Kalla soolvesi kurkidele, nii et need oleksid täielikult kaetud. Vajadusel aseta raskus peale, et kurgid ei kerkiks pinnale. Kata purk marli või lahtise kaanega ja jäta toatemperatuurile käärima 2–4 päevaks. Kui soovid kergelt haput maitset, võib kurgid juba seejärel külmkappi tõsta. Täielik hapnemine kestab umbes nädala. Kui hapukus on sobiv, sulge purk korralikult ja säilita jahedas.

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust