Retsept | Kaukaasia šašlõkk
Rubriik KOKKAMINE | RETSEPTID

Koostis:
1 kg veiseliha (näiteks kaelaliha või sisefilee)
2 sibulat
4 küüslauguküünt
1 sidrun
2 sl äädikat (punase veini või õunasiidriäädikas sobivad hästi)
3 sl oliiviõli
1 tl kuivatatud tüümiani
1 tl kuivatatud rosmariini
1 tl jahvatatud musta pipart
1 tl soola
1/2 tl tšillipulbrit (valikuline)
1 punane pipar (soovi korral)
Värsked ürdid (petersell või koriander, serveerimiseks)
Valmistamine:
Lõika liha väikesteks kuubikuteks (umbes 3–4 cm). Haki sibul ja küüslauk peeneks ning aseta need suurde kaussi. Lisa sidrunimahl, äädikas, oliiviõli, tüümian, rosmariin, sool, must pipar ja tšillipulber. Sega kõik hästi läbi. Lisa liha ja sega, et kõik tükid saaksid marinaadis ühtlaselt kaetud. Lase lihal marineeruda vähemalt 3–4 tundi, ideaalis öö läbi külmkapis. Soojenda grill kõrge temperatuurini. Keera liha vardasse ja aseta grillile. Grilli liha umbes 10–15 minutit, aeg-ajalt keerates, kuni see on küps ja pealt kergelt pruunistunud. Kui kasutad puidugruusi, lisa mõned puidutükid suitsu andmiseks, et anda lihale veelgi rohkem maitset. Serveeri šašlõkki värskete ürtide ja näiteks värske salati või grilli köögiviljadega.

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust