Retsept | Õrnad hapukooreküpsised kartulitärklisega
Rubriik KOKKAMINE | RETSEPTID

150 g margariini
100 g suhkrut
¾ klaasi hapukoort
100 g kartulitärklist
200 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Valmistamine
Margariin sulatatakse ja jäetakse veidi jahtuma. Kui see on leigeks muutunud, segatakse see ühtlaseks hapukoorega. Eraldi kausis segatakse omavahel jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber. Seejärel lisatakse kuivained hapukoore-margariinisegule ning segatakse, kuni moodustub ühtlane ja pehme tainas. Tainast ei ole vaja pikalt sõtkuda – piisab, kui kõik koostisosad on korralikult segunenud.
Ahjuplaat määritakse võiga või kaetakse küpsetuspaberiga. Tainast tõstetakse teelusikaga väiksed pätsikesed plaadile, jättes nende vahele natuke ruumi, sest küpsedes need kerkivad ja laienevad veidi. Küpsiseid küpsetatakse eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures umbes 12 kuni 15 minutit, kuni need on pealt kuldse varjundiga.
Valmis küpsised tõstetakse plaadilt restile jahtuma. Need jäävad seest pehmed ja õhulised ning on parimad samal päeval, kuid säilivad hästi ka õhukindlas karbis. Sobivad hästi tee või kohvi kõrvale ning nende mahedale maitsele annab iseloomu nii hapukoor kui tärklis, mis teeb tekstuuri eriti õrnaks.

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust