Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
Cookies are short reports that are sent and stored on the hard drive of the user's computer through your browser when it connects to a web. Cookies can be used to collect and store user data while connected to provide you the requested services and sometimes tend not to keep. Cookies can be themselves or others.
There are several types of cookies:
So when you access our website, in compliance with Article 22 of Law 34/2002 of the Information Society Services, in the analytical cookies treatment, we have requested your consent to their use. All of this is to improve our services. We use Google Analytics to collect anonymous statistical information such as the number of visitors to our site. Cookies added by Google Analytics are governed by the privacy policies of Google Analytics. If you want you can disable cookies from Google Analytics.
However, please note that you can enable or disable cookies by following the instructions of your browser.
Koostis:
1 suur lõhefilee
1 supilusikatäis oliiviõli
⅓ tassi kuiva valget veini, näiteks Sauvignon Blanc
⅛ tassi värskelt pressitud sidrunimahla
1 supilusikatäis mett
½ supilusikatäit peeneks hakitud värskeid rosmariinilehti
1 teelusikatäis maisitärklist
Soola ja pipart maitse järgi
Kaunistuseks sidruniviilud (laim) ja värske rosmariin
Valmistamine:
Alusta sellega, et võtad värske lõhefilee ja lõikad selle ettevaatlikult sobiva suurusega portsjoniteks. Iga tüki suurus võiks olla selline, et seda oleks mugav serveerida ja süüa. Kui tükid on valmis lõigatud, raputa neile peale ühtlaselt soola ja värskelt jahvatatud musta pipart, mis toob esile lõhe naturaalse maitse. Seejärel võta käepärast kvaliteetne oliiviõli ja pintselda iga lõhetükk õrnalt pealtpoolt õliga, mis aitab hoida kala küpsetamise ajal mahlakana ja annab sellele kauni kuldse jume.
Seejärel vali välja piisavalt suur ja laia põhjaga pann, mis võimaldab lõhefileed laiali asetada ilma, et need üksteise peale kuhjuksid. Kuumuta pann keskmisel kuumusel, oodates, kuni see on piisavalt kuum, et hakata kala küpsetama. Kui pann on kuum, aseta lõhefileed pannile nahaga pool ülespoole. See tähendab, et nahk on pannist eemal ja liha pool puudutab otseselt kuuma panni pinda. See tagab, et lõhe küpseb ühtlaselt ja nahk jääb hiljem krõbe.
Kata pann kohe kaanega, mis aitab säilitada niiskust ja kuumust ning küpseta lõhet umbes 3–4 minutit. Selle aja jooksul hakkab kala küpsema ja muutub altpoolt õrnalt kuldseks. Kui 4 minutit on möödunud, keera lõhefileed ettevaatlikult ümber, nii et nüüd jääb nahk allapoole, otse panni vastu. Küpseta veel umbes 3 minutit, kuni kala on täielikult läbi küpsenud, kuid siiski mahlane ja õrn. Kui küpsetusaeg on läbi, tõsta lõhe pannilt ettevaatlikult kõrvale, et ta saaks pisut puhata ja säilitaks oma mahlakuse.
Kui lõhe on eemaldatud, jääb pannile aromaatne põhja, mis sisaldab kala ja maitseainete jääke. Sellele samale pannile lisa nüüd valget veini, sidrunimahla, mett ja värskeid rosmariinioksi. Need koostisosad loovad rikkaliku ja maitsva kastme, mis täiendab lõhe maitset. Sega hoolikalt, lastes kastmel õrnalt podiseda umbes 2 minutit, et maitsed seguneksid ja vein aurustuks, jättes maha oma sügava ja nüansirikka aroomi.
Samas, kui kaste küpseb, valmista ette maisitärklis. Lahusta väike kogus maisitärklist (umbes 3 spl) väheses koguses külmas vees, segades, kuni saad ühtlase vedeliku. Seejärel lisa lahus kastmele, segades, et kaste muutuks paksemaks ja saavutaks soovitud konsistentsi. Küpseta kastet veel umbes minut, kuni see on ilusti paksenenud ja lõhnab imeliselt.
Nüüd, kui kaste on valmis, aseta lõhefileed tagasi pannile, seekord nahaga ülespoole. See samm võimaldab kalal taas maitsed omaks võtta, samal ajal kui kaste seda imeliselt ümbritseb. Keera pannil kuumus maha, kata taas kaanega ja lase lõhel paar minutit puhata. See aeg annab kalale võimaluse absorbeerida kastme maitseid ning muutuda veelgi mahlasemaks ja aromaatsemaks.
Lõpuks, enne serveerimist keera lõhefileed ümber, nii et kaste imenduks ka naha poolele, mis on nüüdseks krõbe ja maitserikas. Serveeri lõhefileed koos sidruniviilude ja värske rosmariiniokstega, mis lisavad roale nii värvi kui ka lõhna, tekitades tõeliselt elegantse ja nauditava kulinaarse elamuse.
Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.