Pilkupüüdvad Lacanche pliitahjud

Pilkupüüdvad Lacanche pliitahjud

Pilkupüüdvad  Lacanche pliitahjud on väärt disainielemendiks, luues hubaselt mõnusa keskkonna nii prantsuse stiilis kööki, maakodusse kui põhjamaa interjööri. Kes meist ei tahaks niivõrd kauni pliidi taga kokata?

Vastab: HAKTEK, Lacanche pliitahjude, edasimüüja.

HAKTEK, Lacanche pliitahjude, edasimüüja ütleb, et pliidid on tõesti väga ilusad ja loovad kööki kauni miljöö, kuid kindlasti on antud toodetel põhirõhk funktsionaalsuses.
Iga klient saab tellida just tema vajadustest/soovidest lähtuva pliitahju, et saaks toidu valmistamisel tunda end köögis mugavalt ja keskenduda ainult toidule endale.

Lacanche pliitahjudega saab kasutada aurutit, kus valmivad aurutatud juurikad või pasta tooted. Samuti on antud toodetel erinevad grillimise funktsioonid. Ja loomulikult on Lacanche pliitahjudel, traditsiooniline praeahi ja suurepärane madaltemperatuur ahi, mida saab kasutada ka toidu soojas hoidmiseks kuni neljaks tunniks, ilma, et toidu kvaliteet langeks. Nii saad näiteks liharoad valmis teha ja hoida valminud toitu soojas, kuni küpsetad koogid või teed muud toiminguid ja söögiaja saabudes või külaliste saabumisel, serveerid sooja toitu.

Seetõttu saabki Lacanche pliitahjude kohta öelda, et nad on väga funktsionaalsed, kuna annavad toidu tegijale vabaduse, valida sobiva toidu valmistamise ja serveerimise aja, serveerides toitu oma perele või külalistele just endale sobival hetkel.

Kellele on Lacanche pliidid mõeldud?

" Lacanche pliitahjud on eelkõige kirglikule inimesele. Inimesele, kes armastab toitu, kes suhtub toidu valmistamisse kirega ja seda nii maitse kui ka väljanägemise osas. Keeruline on kirge hoida, kui su köök on kõike muud kui kirglik. Lacanche on mitte ainult köögi süda, Lacanche on kodu süda. Prantslased on ise väga kirglikud ja kasutavad väljendit: minu köök, minu kirg, minu Lacanche!

Samas võib Lacanche olla ka võimas sisustuselement – sa ei ole eriline kokkaja, aga soovid, et köök näeks siiski välja isikupärane, suursugune ja võimas – Lacanche teeb selle töö eeskujulikult ära. Samas ei maksa välja jätta ka väiksemaid kohvikuid, avatud köögiga restorane, ettevõtete kööginurkasid, peakoka alasid, kus presentatsioone teha – hinnaline Lacanche on siiski tihti soodsam, kui proffidele mõeldud tehnika, jäädes samas eriliseks ja silmapaistvaks."
Kuidas pliitide ja kubude kavandamine uude kööki võiks toimuda?

" Kindlasti ei tohi seda jätta viimaseks asjaks, sest siis võib tekkida olukord, et sa pead valima kööki sobiva pliitahju, mitte sinu vajadustest lähtuva lahenduse. Seal on suur vahe!

Kuna Lacanche on suhteliselt piiramatute võimalustega, siis parim aeg on kööki kavandama hakata kohe peale näiteks maja ehitamise otsust. Või kohe peale renoveerimise alustamise otsust, sest siis saad planeerida köögi ümber Lacanche pliitahju. Kubude puhul soovitame tungivalt planeerida ventilaatori mootor köögist kaugele, et toiduvalmistamise ajal oma lemmikmuusikat või vaikust nautida, mitte uriseval kubu mootoril enda üle valitseda lasta ".
Sammud uue köögi planeerimisel võiksid olla sellised:

" Otsusta ära, kas gaas või elekter – Lacanche on mitmekülgne, sa saad neid asju ka kombineerida, kui soovid – osa pliidist on gaasi peal, osa elektri peal, täielikult gaasi peal või täielikult elektri pealt töötav. Kui toitelahendus on selge, siis tuleb natuke raksem osa: mida sa tahad? Grilli? Induktsiooni? Võimast gaasi wokki?, Kas auruti on paremal või vasakul? Kas auruti on üldse sinu valik? Siit koorub ka välja kui lai sinu Lacanche tuleb 800mm? Või hoopis 2400mm? Sinu valikust oleneb ka gaasi või elektrivõimsus, mis peab köögis tagatud olema ja arvestada tuleb ka sellega, et Lacanche ei ole valmistatud moodsal viisil, kus plekk on õhem kui paber. „Vähem on rohkem“ ei ole siin teema, Lacanche usub, et toode peab kestma põlvest – põlve ja siin kehtib vana kooli põhimõte: rohkem on rohkem! ".
Siinkohal tuleme meie juba hea meelega appi ja aitame leida õige valiku.

" Mis värvi su köök tuleb? Olemas on 24 põhivärvi, kuid soovi korral saad tellida pliitahju ka oma silmavärvi või muu sulle sobiva tooniga. Nüüd kui pliitahju valik on tehtud, planeerime milline tuleb kubu: kas sama värvi nagu pliitahi või või hoopis mõnes teises toonis? Alaserv on puidust või kivist? Kas mootor on kubus sees (kui muud võimalust ei ole) või saab selle paigaldada kuhugile eemale? Siinkohal pakume välja kaks varianti: Eesti disaineri Kristjan Tees ehk Tees Design Furniture poolt disainitud kubu (piltidel see punane puidust alaservaga kubu, mida saab ka kivi äärisega ja mistahes värvitoonis), või Lacanche poolt pakutavad kubud. Pliit ja kubu valitud – nüüd on küsimus, kas pliidi taga võiks olla näiteks roostevaba terasest tagasein või võiks see olla pliidiga sama värvi või on see plaaditud või on seal mingi muu lahendus. Meie pakume metallist tagaseinasid, aga loomulikult on köögiomaniku oma valik, tagaseina võib lahendada ka muud moodi, mis ülejäänud koduga hästi kokku sobiks ".

 " Lacanche on käsitöö. Algusest lõpuni! Seetõttu tuleb siin arvestada sellega, et laotooteid reeglina ei ole. Kui tehas saab tellimuse, siis pannakse see järjekorda ja toodetakse algusest lõpuni valmis siis, kui järjekord jõuab just selle konkreetse tellimuseni. Mis võib tähendada erinevatel aegadel või olenevalt komplektatsioonist(ka sellest, kui palju erilahendusi klient soovib) 4-12 nädalast tarneaega. Ehk, et tellimus tuleb teha aegsasti, et sinu pliitahi oleks õigel ajal kohal. Lacanche on ootamist väärt!"

Millisesse hinnaklassi jäävad kubud ja Lacanche pliidid ?

" Hinnaklassist on keeruline rääkida, sest see oleneb tohutult sellest, mida klient soovib. Pliitahjude puhul võib vahemik olla 800 – 20 000 € ja isegi rohkem, kui tellija on väga loominguline ja soovib palju erilahendusi.

Kubude puhul on hinnavahemik nii laialt ei lookle, aga siiski on see väga kinni nii suuruses kui ka värvis ja hind võib kujuneda  ca 2000 – 5000 € . Lacanche seeria puhul on tegemist nn. high end custom made tootega ja hinnastamine on kõrgele kvaliteedile vastav ".

Kes on disaininud kubud, mis sobivad ideaalselt  Lacanche pliitide juurde?

" Meil on väga hea koostöö Kristjan Tees’iga, kelle Tees Design Furniture (leiab kenasti Facebookist) on teinud ka meie näidistesaalis oleva kubu ja kellega me oleme juba aastaid erinevate projektide puhul koostööd teinud. Tegemist on väga loomingulise inimesega, kes läheb kergelt kaasa koostööpartneri ideedega ja suudab need ka reaalselt valmis teha.

Tees Design Furniture tegelebki erimööbli valmistamisega, standard tooted ta ei paku. Aga kui pöörduda tema poole erilise sooviga, midagi erilist teha, siis elab ta sinu maailma sisse ja lõpptulemus võib üllatada sind meeldivalt ".

Millist garantiid toodete ostu puhul garanteerite?

" Lacanche kasutab oma pliitahjudes profitehnikat, mille eluiga profiköögis on 24/7 töötades ca 10-15 aastat, siis võib ette kujutada kui kaua selline tehnika sinu kodus vastu peab, ehk et no umbes kümme korda kauem. Seadustega ettenähtud garantii aeg on 2 aastat. Garantii mõte on selles, et kui ilmneb, et tehas on kasutanud praak materjale või teinud kokku panemisel mõne vea, see tuleb välja aga koheselt. See et kuumemailitud värv kooruks või tehnika vastu ei peaks, see on suhteliselt võimatu."

Kas toodete paigaldusel on võimalik saada teiepoolset abi?
" Loomulikult saab ja seda üle Eesti. Meie ettevõte on pikalt turul olnud ja me kavatseme siia ka jääda, seega ka nn after sales service on meie poolt garanteeritud. Meie jaoks ei lõppe tehing tellimuslepingu allkirjastamisega, meie jaoks see siis alles algab."
Kuidas toimub toodete hooldus?

" Kodustes tingimustes on Lacnache tooted tehniliselt hooldusvabad, kasutaja hoiab oma seadme puhtana ja muu pärast muretsema ei pea – juhendame klienti põhjalikult. Kui nüüd juhtub seadmega mingi tehniline rike, siis võtab klient meiega ühendust ja me kõrvaldame vea kiiresti, olgu see siis garantii aeg või hiljem."

Kus antud tooteid osta saab?

" Haktek Seadmed OÜ on Eestis Lacanche esindaja. Meiega saab ühendust Tallinnas Töökoja 8. www.haktekseadmed.ee , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. saates meile e-kirja võtame teiega ise ühendust või leiad omale sobiva kontakti siit: www.haktekseadmed.ee/kontakt ."
 
" Töökoja 8. Tallinn asub meie kontor, kus on näidisena väljas piltidel nähtav Lacanche pliitahi koos kubuga ja siin saab seda kunstiteost oma käega katsuda (des. vahendid on meil olemas) ja silmaga vaadata. Aga siinkohal väike hoiatus – reeglina on armumine silmapilkne ja kui soovid oma koju integreeritud tuntud nimega niiöelda tavalist ahju ja pliiti, siis ära parem tule, sest pärast prantslasest Lacanche’ga kohtumist, ei suuda sa neid enam väga tõsiselt võtta."

Tekst/kujundus: HAKTEK | Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: HAKTEK

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.