Köögikujunduse tõusev trend: keraamilised töötasapinnad

Tuhmroosa ja valge tooni suurepärane kooslus esikus

Keraamilised töötasapinnad on üha rohkem levinud koduomanike seas, kes soovivad eluruume täiendada funktsionaalse, vastupidava ja esteetilist naudingut pakkuva materjaliga. Keraamika sobitub suurepäraselt Skandinaaviapärase minimalismiga, kuivõrd selle lai mustrivalik võib ühtaegu pakkuda nii lihtsust ja elegantsi kui ka toimida tõelise pilgupüüdjana.

Selles artiklis tutvumegi lähemalt keraamiliste tööpindade värskeimate trendidega ning uurime lähemalt, miks just keraamikat tänapäevastes köökides üha rohkem kasutatakse.

Keraamiliste töötasapindade eelised

Keraamilised töötasapinnad on populaarsust kogunud mitte ainult oma visuaalse atraktiivsuse, vaid ka praktiliste omaduste poolest. Keraamika on vastupidav ja kergesti hooldatav materjal, mis talub hästi igapäevast kasutamist. Seega sobib keraamika suurepäraselt neile, kes peavad tasapinna valikul oluliseks järgmisi omadusi:

  • Vastupidavus – keraamilised töötasapinnad taluvad kuumust, kriimustusi ja plekke. Tasapinnale sattunud mustuse saab lapiga kergesti ära pühkida, kartmata mustuse imbumist ja võimalike plekkide tekkimist.
  • Peaaegu hooldusvaba – erinevalt looduslikest materjalidest nagu näiteks graniit või marmor, ei vaja keraamika iga-aastast hooldust tööpinna parimate omaduste säilitamiseks.
  • Äärmiselt hügieeniline – eriti madala poorsuse tõttu ei pääse vesi töötasapinna sisse ning seetõttu on keraamika vastupidav hallitusseente ja bakterite suhtes ka niisketes ruumides.
  • Lai mustrivalik – kuna tegemist on tööstuslikult toodetud materjaliga, siis on keraamilised pinnad saadaval väga erinevates värvides, mustrites ja paksustes, mis võimaldab seda sobitada erinevate stiilide ja toonidega.

Soojad ja helged mustrid

Kuigi keraamikat on võimalik toota pea mistahes värvi ja mustriga, tellitakse Eestis täna valdavalt õrna mustriga beeži ja hall keraamikat, selgitab Granitopi müügidirektor Silver Suurkütt. „Kuna keraamikaga saab väga veenvalt jäljendada loodusliku kivi mustrit, siis valivadki kliendid sageli keraamika just sel põhjusel, et saada endale näiteks näiliselt paekivi ilmega materjal, mis pakub tegelikult kõiki tehismaterjali parimaid omadusi,“ ütleb Suurkütt. „See on hästi mõistlik ja praktiline valik, sest madala poorsuse tõttu on tegu väga hügieenilise materjaliga, mis on kindlasti oluline argument allergikutele ja lastega peredele,“ lisab ta.

Granitopi klientide seas on 2023. aastal populaarseks osutunud just need keraamilised pinnad:

  • Bricmate Jura Select Classic – välimuselt kuulsat Jura Grey paekivi meenutav helebeež keraamika tunnustatud Rootsi tootjalt Bricmate.
  • Porcelanosa Taj Mahal – looduslikust kvartsiidist inspireeritud peen, elegantne ja helge beež keraamika, mille mustris põimuvad kuldsed ja pruunikashallid sooned.
  • Dekton Grafite – tumehall keraamika, mille muster on inspireeritud betoonarhitektuurist ja looduslikust paekivist.

Tutvu laias valikus keraamiliste töötasapindadega Granitopi kodulehel.

  

Tekst/kujundus: granitop.ee / Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: granitop.ee

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.