Võrratu maaelu, keset põlde, niite ja metsi

Võrratu maaelu, keset põlde, niite ja metsi

Põldude, niitude ja metsade keskel asub kaunis, renoveeritud maakodu kompleks koos suure aiaga, kust leiab nii viljapuid kui ühe suurema fantastilise kasvuhoone.

Maakodu peahoonesse saab läbi kauni, klaasitud akendega veranda, mille põrandat katavad punased tellised. Seinad aga kaetud sisevoodri lauaga ja värvitud üle linaõlivärviga beeži tooni, mis valgete raamitud akende ja punastest tellistest põrandaga ideaalselt kokku sobitub.

Verandalt edasi minnes jääb vasakule suur, avar köök, kus on imekena gaasipliit koos puupliidiga, mis jääb efektselt ruumi sisenedes söögilaua taustaks. Söögilaud valitud ümmargune ja paigutatud akna juurde koos toolidega, et selle ümber saaks vabalt liikuda. Hubasust lisavad siinsesse kööginurka tekstiilist ruudumustris laudlina ja köögirätikud. Köögi põrandat katab, korrastatud puitpõrand oma naturaalses toonis, mis lisab ruumi hubast ja kodusooja ilmet. Köögi seinad kaetud sisevoodri lauaga ja värvitud naturaalset valget tooni, iluliistud aga värvitud helehalliks.

Köögi teise ossa jääb veel üks puuküttega ahi, mille kõrval kaunis, puhastatud, tumedamaks peitsitud palksein koos köögimööbliga, kus seinale paigaldatud riiulil on ritta pandud mitmed kasutusel olevad pannid ja sööginõud. Antud köögi osasse jääb ka suurem köögimööblipind koos töötasapinnaga, kus valmivad kõige maitsvamad toidud oma perele.


Suurema töötasapinnaga köögiosas asub üks uks, mis viib maja taha terrassile, kus pererahval on võimalik suvistel päevadel nautida toitu ja tegeleda oma hobidega- maalimisega.

Köögist otse läbi minnes jääb kahele poole avatud uste taha veel üks suur klaasitud akendega verandaosa, mida kasutatakse söögitoana. Antud ruumis pakub silmailu ja hubasust pruuni peitsiga võõbatud, väljatoodud palkseinaosa ja kaunis kamin.

Esiuksest sisenedes ja verandast läbi minnes jääb paremale armas, kaminaga elutuba, kus ühte seinaossa ehitatud efektne puhkekoht, kus alumisel osal võimalik magada või lihtsalt puhata.

Maja teisele korrusele jääb mitu võrratud magamistuba, kus katusesokli iga ruumiosa hästi läbimõeldult planeeritud ja kujundatud.

Ülemise korruse vannitoa osa.

Peamaja hoovis asub suur terrassiga bassein, mis on ehitatud vanemas stiilis, koos klaasitud ustega, mida saab avada basseinialale. Basseini taustaks on vana taluait, mis nüüdseks renoveeritud ja täidab külalistemaja kohust. Maja esimesele korrusele jääb köögiosa koos kõige vajalikuga. Lisaks on esimesel korrusel ka vannituba ja saun. Teisele korrusele jääb kuuele inimesele mõeldud magamisruum, mis on värvitud valgeks ja täiustatud üksikute värvilaikudega läbi tekstiili ja sisustusdetailide. Kaheinimese voodi asub täpselt kaarjas kujuga akna all, mis on lihtsalt võrratu.

Basseini kõrval asub eraldi basseinimaja, kus mõnus lõõgastuda.

Aias asub suur aiamaja, mille põrand kaetud punaste tellistega. Aiamajas sees puupliit, mis teeb õuehooaja pikemaks.

Sellest maakodust ei puudu ka kanala.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod : historiskahem.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.