1920 aastal ehitatud, kaunis päiksekollane maakodu

1920 aastal ehitatud, kaunis päiksekollane maakodu

Looduslikult kaunil künkal asub päiksekollane maamaja, mis on ümbritsetud valge puitaia ja lopsaka rohelusega. Sellel kaunil maamajal on säilinud mitmed peened  originaaldetailid- puitnikerdised, mis on näha ka maja fassaadil. Samuti on majal säilinud efektselt rohelise ja valgega värvitud originaalaknad.

Majja sisenedes võtab vastu suur avar esik, mis on ühenduses nii köögi, elutoa, kui ka ülakorrusega. . Esiku seinu kaunistab Sandbergi sinisemustriline, romantilise variatsiooniga, tapeet, mis ühildub hästi halliks värvitud vooderlaudisega ja põrandale valitud valgete ja mustade põrandaplaatidega- millega on loodud paigaldamisel efektne rombimuster.

Esikust vasakule jääb kaunis sinakashallis toonis avatud köök, mis ühenduses söögitoa osaga.  Kogu köögimööbel on täispuidust ja aastaid oma peremeest hästi teeninud. Alles hiljuti aga  saanud uue kuu värvimise teel, sinakashalli linaõlivärviga, mis kombineeritud messingist käepidemete ja messingist segistiga. Messingit leidub köögis ka laelampidel. Köögi töötasapinnad vahetatud välja kvartskomposiidist "Mystery White" töötasapindade vastu, mis koos töötasapinna seinale valitud valge keraamilise metrooplaadi (Sekelskift) ja heleda, mustrilise Sandbergi tapeediga, köögimööbli tumedamat tooni pehmendavad.

Köögi keskmeks köögisaar, mis loob lisaruumi toiduvalmistamiseks ja suhtlemiseks. Lisaboonuseks on köögist terrassile minek, kus kahele poole avatavate ruudumustris, klaasitud uste kaudu, saab minna suurele, avarale, terrassile, kus  on mõnus lõõgastuda ja soojematel ilmadel ka toitu, kui seltskonda nautida.

1920 aastal ehitatud, kaunis päiksekollane maakodu

Söögituba külgneb köögiga ja seda ümbritseb Sandbergi väikesemustriline sinise/valgega tapeet. Põrandal katab nii köögis kui söögitoa osas täispuitpõrand, mis on töödeldud linaõlivahaga. Söögituppa on valitud ümmargune, lahtikäiv söögilaud, mis suurema seltskonna külastusel saab suuremaks teha. Laua ümber kolm, punutud vitstest tooli ja antiikne diivan. Diivani kõrval vitriinkapp erinevate lauanõudega, mis on ideaalne söögituppa, et lauanõusid kergemini kätte saada, laua katmiseks. Söögituppa lisab hubasust, vana, töötav ahi. 

Efekti lisab söögitoa osale, kollaseks värvitud vana talukapp.

Söögitoast on läbi ukseava vaade otse elutuppa, kustkaudu saab tagasi ka esikusse. Söögitoas loob silmailu, vana töötav, imeilus kahhelahi. Elutoas kaks tsooni, üks neist sokli osas kus võimalik rahus raamatut lugeda, teine tsoon suuremas osas, kuhu mahutatud ära nii diivan, diivanilaud kui klaver.

Rörstrandi 1880. aastal ehitatud funktsionaalne kahhelahi loob oma rohelise värvi ja rikkaliku sisekujundusega elutuppa kauni pilgupüüdja.  Elutoa seinu katab halli taustaga lilleline tapeet.

Suur avar esik, kus kasutatakse osalist pinda ka kodukontori näol. Trepist ülesse minnes jääb ülemisele korrusele puhkeala ja kolm väikest magamistuba.

Hubane, ülemise korruse puhkeala.

Roosade seintega lastetuba , mis sobitatud kokku halli tekstiili, valgete kõrgete põrandaliistude, valge tekstiili, valge mööbli ja naturaalsest puidust põrandaga. 

Kaldseinaga magamistuba, mille seina tapeeditud tuhmi sinise/lilla tapeediga. Põrandat katab heleda viimistlusega puitpõrand. 

Rohekat tooni seintega lastetuba, kuhu mahutatud lisaks voodile ka kirjutuslaud. Ukse kõrval on sisseehitatud riidekapp.

Maja keldrikorrusel asub ka tänapäevaliku lahendusega, suur, avar pesuruum.

Tekst/kujundus: erfrees.ee | Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod : historiskahem.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.