Planeeri talveaed juba talvel

Planeeri talveaed juba talvel

Talveaed on lisaks suurepärasele investeeringule ka üks lihtsamaid viise oma kodule ruumi lisamiseks nii maja juurdeehitusena kui eraldiseisva rajatisena. Ja olenevalt aastaajast saab nii päevi kui õhtuid veeta just mõnusa kliimaga talveaias, kus oled alati kaitstud vihma ja tuule eest.

Talveaiad on reeglina maja külge rajatud juurdeehitused, mille seinad ja katus on klaasist.  Ja kuna Eestis on kahjuks pimedamat, külma aega rohkem kui valgemat ja soojemat, siis A-Profiili poolt pakutavates talveaedades on seda aga külluslikult.

Talveaedade ehitamiseks on hea aeg A-Profiil turundusjuhi Tenar Liiv sõnul just sügis-talv, kuna siis on neil just madalhooaeg ja järjekorrad ei ole nii pikad ning madalhooajal on neil ka erinevad soodustused ja paremad hinnad, kui tipphooajal. 

"Üldiselt inimesed ei mõtle sügisel-talvel sellise asja ehitamisele ning siis kui ilmad ilusamaks lähevad, hakkavad kõik mõtlema ja tahtma talveaedasid ja terrassiklaase ning siis on nõudlus juba nii suur, et järjekorrad lähevad pikemaks ja hinnad on kallimad. Ideaalne aeg ongi juba sügisel-talvel hakata talveaia ehitusega pihta, et siis saada õigeks ajaks valmis ja soodsamate hindadega muidugi. Üldiselt trend on juba märgatavamalt muutunud ja järjest rohkem inimesi tellivad talveaia juba talvel või on sellele mõtlema hakanud. Tarneaeg madalhooajal on keskmiselt 8 nädalat ja tipphooajal kuni 12 nädalat."

Kui aga soovitakse talveaeda paigaldada ka küte, siis talvel suurtel miinuskraadidel on keerulisem ühekordsete klaasidega talveaeda soojaks kütta. Kui soovitakse aastaringselt toasoojusega talveaeda, tuleks kaaluda juba sooja talveaia rajamisele, mis on siis pakettklaasidega, kus võimalik juba talvel ka maitsetaimi kasvatada. Talveaia kütmiseks on võimalik kasutada muidu erinevaid kütmisallikaid nii soojuskiirgureid või lasta paigaldada õhksoojuspump.

Talveaed valmistatakse kliendile just nii nagu klient soovib. Mõni talveaed kinnitub kahest küljest maja külge, mõni lausa kolmest küljest. Üldiselt kinnituvad talveaiad ühest küljest maja külge ehk talveaia tagumisest küljest. Lisaks tuleks talveaia rajamisel arvestada, mille jaoks talveaed rajatakse. Kas piisab külmast talveaiast ehk ühekordsete klaasidega talveaiast või soovide rahuldamiseks on vaja sooja talveaeda pakettklaasidega. Samuti tuleks arvesse võtta, kas kasutada kirgast klaasi või, et päike ei paistaks nii tugevalt sisse ja kasutada juba mingisugust toonklaasi, kas pronksi või halli. Talveaia paigaldus võtab aega 2 kuni 5 tööpäeva, kõik oleneb talveaia keerukusest.

Kas talveaeda saab tellida ka erinevates värvitoonides?

"Talveaedasid saab tellida erinevates värvitoonides. Kliendil on võimalik valida just endale sobiv toon RAL kataloogist. Samuti on kliendil võimalik valida klaaside toonid just endale sobivad. Populaarsemad klaaside toonid on kirgas, pronks, hall ning kes tahab juba tunduvalt tumedamat tooni klaase, siis on ka valikus tumehall klaas."

Lisaks talveaedadele pakub A-Profiil ka terrassiklaasi lahendusi, millele tasuks samuti aegsasti juba ette mõelda. Raamidega terrassiklaaside tarneaeg on madalhooajal keskmiselt 6 nädalat ning tipphooajal kuni 10 nädalat. Terrassiklaaside valikul tuleks kindlasti arvestada ilmastikukindlusega. Raamidega terrassiklaasid on ilmastikukindlad. Raamideta terrassiklaasid ei ole nii ilmastikukindlad, neil võib sadada vihma sisse ning samuti tuisata lund sisse. Raamidega terrassiklaasidel kasutame ka karastatud turvaklaase, mis purunemisel muutuvad soolaks, et ei tekitaks kellegile vigastusi ja oleks ohutu. Võimalik on kasutada ka lamineeritud klaasi, et ei oleks võimalik kukkuda klaasist läbi. Samuti pakume ka erinevaid lukustussüsteeme.

A-profiil tegevustega saad kursis olla nii nende veebilehel  aprofiil.ee kui  FB kontol- OÜ A-Profiil ja IG kontol @A-Profiil OÜ

Tekst/kujundus: aprofiil.ee | Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod : aprofiil.ee

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.