Sügis on käes ja selle aasta suvi oli päikesega eriti helde, kuidas aga vältida D-vitamiini puudust?

Sügis on käes ja selle aasta suvi oli päikesega eriti helde, kuidas aga vältida D-vitamiini puudust?

Kas NorVita sprei vitamiinid on samaväärsed D-vitamiini dražeedega? D vitamiini rahvakeelne nimetus on päikesevitamiin ja seda seetõttu, et looduslik D vitamiin tuleb just enamasti päikesest, vähesel määral on võimalik saada D vitamiini toidust.

Kuigi möödunud suvi on päikesega helde olnud, siis Eestis elades on kahjuks D vitamiin kättesaadav päikesest ainult maist septembrini ja seda juhul kui viibid piisavalt õues päikese käes. Viimane on just väga oluline, sest tihtipeale ei veedeta ka suvel piisavalt palju aega päikese käes, kui juhuslikult puhkuse aeg on vihmane või enamus suve siiski siseruumides veedetakse või kuuma päikese eest end kaitstakse jms. Seetõttu võib tihti ka suve lõpus olla D vitamiini varud, vaid vaevu täis. Pärast suve hakkavad need aga tihti kiirelt tühjenema, sest D vitamiin toidus on leitav eelkõige rasvases kalas, munas, maksas ja D vitamiiniga rikastatud toodetes, mille tarbimine ei ole tihtipeale eestlaste toitumisharjumuste puhul piisav. Just kõige selle tõttu soovitavad perearstid D vitamiini juurde võtta toidulisandina.

Kui võrrelda tablette ja kapsleid sprei vitamiinidega, siis uuringud on näidanud, et D vitamiini imendumine on sprei kujul lausa 2.6x efektiivsem, kuna vitamiin imendub otse läbi suu limaskesta vereringesse. Tablettide ja kapslite puhul peab vitamiin läbima kõigepealt seedimise, kust alles peensooles vitamiin imendub. Seetõttu imendub tablettidest ja kapslitest keskmiselt ainult 25-30% vitamiinist, sprei vitamiinidest aga 75-80%.

Miks valida NorVita sprei vitamiinid oma koduapteeki?

Tooksin siinkohal välja 4 põhjust:

- Eesti toode - NorVita vitamiinide arendus ja tootmine toimub kõik Tallinnas. Meil on väga tugev tootearendus ja meie prioriteediks on pakkuda alati kõige kvaliteetsemat toodet, mis toetaks inimeste tervist igapäevaselt tänapäeva kiire elustiili juures. Meie Magneesium geelil on lausa patendi taotlus, kuna tegemist on ainulaadse tootega maailmas. Meiega on võimalik otse suhelda helistades, emaili saates või läbi sotsiaalmeedia kanalite. Anname heameelega nõu ja vastame küsimustele toodete osas.
- Efektiivsus - Sprei ja liposoomsed vitamiinid on kordades efektiivsemad kui traditsioonilised tabletid ja kapslid. Spreide puhul imendub vitamiin otse läbi suu limaskesta vereringesse ja liposoomsete geelide puhul kaitseb liposoomi kiht vitamiini kuni peensooles imendumiseni, mis annab neile samuti 80-85% efektiivsuse võrreldes tablettide 25-30%'ga. Tänu kõrgendatud efektiivsusele saab vitamiinidest kiiremini ja lihtsamini abi.
- Mugavus -  Tabletid ja kapslid ei sobi igaühele. Suurema osa inimeste jaoks tekitab tablettide ja kapslite neelamine ebamugavust ning seetõttu ei pruugita toidulisandeid kasutada. Pihustamise puhul jääb ära vastumeelne tegevus ning vitamiinide tarbimine saab lihtsaks osaks igapäeva elust. Veel enam laste ja vanemate inimeste jaoks ei pruugi tablettide neelamine üldse võimalik olla. Toidulisandite suhu pihustamine võib seega olla ka ainus võimalus, kuidas mikrotoitaineid lisaks toidule saada. Lisaks sellele on vitamiinid käepärases pisikeses pudelis, mis teeb nende kaasas kandmise lihtsaks.
- Jagub pikalt -  Oluliseks märksõnaks NorVita sprei vitamiinide juures on õhuvaba pudel. Tavalistes sprei pudelites, kuhu pääseb õhk ligi pärast avamist, hakkavad mikrotoitained järk-järgult hävinema. Seetõttu on tihtipeale nende vitamiinide kasutusaeg maksimaalselt 6 kuud ja tihtipeale ei ole ka kuue kuu lõpuks enam toitainete sisaldus tootes sama, mis kinnises pakendis. Õhuvaba pudeli puhul ei pääse õhk toitainetele ligi ka pärast avamist. See annab meie toodetele 2 aastat säilivusaega. Ühes pudelis on sõltuvalt mikrotoitainest kuni 7 kuu päevaste annuste kogus, mis hoiab sinu aega kokku apteegis käimise arvelt ja teeb elu lihtsamaks.  

Kuidas NorVita sprei vitamiine kasutada?

Sprei vitamiinide kasutamine on väga lihtne. Lihtsalt pihustad soovitusliku pihustuste arvu suhu keele alla või põse siseküljele ja ongi tehtud. Vitamiinid imenduvad otse läbi suu limaskesta vereringesse. Ei ole vaja oodata, ei ole vaja ajastada kindlaks päeva hetkeks, ei ole vaja vett peale juua, ainult pihustad ja neelad.

Millised NorVita sprei vitamiinid võtta tarvitamisel sügisel?

Toidulisandite juurde võtmine on väga inimese põhine, seega kuldreeglit justkui ei ole, mida peaks võtma. Hea oleks kas konsulteerida oma perearstiga või siis näiteks lasta teha vereanalüüs, et kontrollida, mis vitamiinide näitajad on madalad. Üleüldises võtmes on sügis-talv-kevad perioodil kindlasti oluliseks D vitamiin, kuna päikese kaudu seda ei saa ja Synlabi uuringute andmetel on u 75% eestlastest D vitamiini kerge puudus. Lisaks kui räägime immuunsüsteemi toetamisest, siis viiruste perioodil on hea juurde võtta C vitamiini ja tsinki. Meil on näiteks olemas selline hea tervist tugevdav toode nagu Tsink Leedrimarjaga, kus lisaks tsingile on ka sees tervist toetav ja antioksüdantidest pakatav must leedrimari. Oleme eraldi kokku pannud ka Immuunsus komplekti, kus kõik 3 toodet on suurepärase hinnaga koos. Lisaks kuna sügis on tavaliselt väga kiire eluperiood - töö, trennid, kool jne saavad alguse - siis naistele soovitame kindlasti Raua spreid, sportlastele Magneesiumi geeli ja kui kogu stress võtab ära une, siis melatoniini tooted Uni kanepiõliga ja Tugev Uni on suurepäraseks abiliseks.

Norvita tooteid saad osta nii meie poest - www.norvita.eu, kui ka erinevatest Benu apteekides, Azeta online apteegist, Macta Beauty ilukaubamajast, MyLookis, Nurme ja Sinuteek online kaubamajast ja õige pea ka Tradehouse kauplustest.

Norvita tegemistega saad kursis olla FB kanalis @NorVita ja IG kanalis @norvita_supplements

Tekst: norvita.eu/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: norvita.eu

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.