Tiina Andron Design

Ripsme aabits

Sirvides teie kodulehte hakkab silma põhjamaine käekiri. Kas armastate ka ise skandinaavialiku lihtsust, geomeetrilisi mustreid ja selle disaini?

Jah, lihtne geomeetria on minu disaini üks peamine märksõna. Kasutan oma loomingus  erinevaid geomeetriavorme, mängides materjali faktuuride, värvide ning kontrastidega. Kannan ise valdavalt geomeetrilisi aksessuaare. Olen üsna värvikas, st. meeldib kanda alati mõnd värvilist aktsenti.

Kas teie logoga käib kaasas ka mõni lugu?

Logo graafiline kujundaja oli Piia Tammelo. Logo tunnusmärgiks on esimese aksessuaarisarja Andron kottide iseloomulik geomeetriline kujutis. Kottidel on teistest väga eristuv kuju, mõte, et logo oleks toodetega kergesti seostatav. Teie tooted on väga ilusa disainiga ja samas ka väga praktilised. Mis teid inspireerib ja aitab kaasa kottide disainimisel?

Suurim inspiratsiooniallikas on arhidektuur, lemmikuks arhidekt Zaha Hadid. Tema looming on enneolematu ja võimas. Olen minimalistliku arhidektuuri väga suur fänn. Jälgin erinevaid blogisid ja saite instagramis.

Kollektsioon Enigma
Enigma visioon on olla külmade kuude värvikas kaaslane. Inspireeritud selgest geomeetriliste mustrite rütmidest, moodsast arhitektuurist ning erinevate sõnumite šifreerimisest. Kollektsioon meelitab kandjat eriliste nahkade ning põnevate detailidega. Kollektsiooni loomisel on kasutatud kahe erineva pressmustriga veisenahka. Autorisari koosneb viiest erineva suuruse ning funktsiooniga tootemudelist.

Kollektsioon Color Impact
Inspiratsioon Terra Tachyon-i teooriast, mis räägib värvitoonide energeetikast. Kõik värvid on meile tuttavad, aga mõju, energeetika ja tähendus on erinev. Miks tunneme end osade värvidega hästi, teistega mitte.

Kust tuli idee kottidele sahtlid väljapoole disainida?

Kõigepealt tuli vormiidee, mille inspiratsioon tuleneb arhidektuurist. Seejärel mõte, et suure koti sisu on enamasti kaos, kust vajaliku leidmine on tihti raske, miks ei võiks organiseerimissahtlid olla koti peal. Kõikide kotimudelite sahtlid on mõttega disainitud.

Näiteks väikestel kottidel on kõige väiksem sahtel mõeldud visiitkaartide, huuleläigete, võtmete jm. väikese kraami mahutamiseks, keskmine sahtel telefoni jaoks, suurem sahtel mahutab rahatasku, reisidokumendid ja vajadusel ipad mini. Keskmise suurusega kottide sahtlid on mõeldud mahutama tahvelarvuteid, suuremate kottide sahtlid A4 formaate nii, et need ära ei kortsuks.

Teie toodete hulgast leiab mitmeid erinevaid kollektsioone, kuidas iseloomustaksite neid?

Kollektsioonid on üsna erinevad, nende läbiv ja ühendav märksõna on lihtne geomeetria. Osad kollektsioonid on väga värvikad, mõned vaoshoituma värvigammaga. Kõik nad on erilised kas kuju, värvi, sisulahenduse või faktuuri poolest. Olen kollektsioone luues mõelnud kandjale, kes julgeb teistest eristuda, olla pilgupüüdja.

 Milliseid tooteid veel leiab teie tootevalikust?

Andron sarja peamised tegijad on kotid, portfellid, kandekotid, õla- ja käekotid. Leiab väiksemaid vöökotte ja randmetaskuid. Kasutan kogu materjali ära väiksemate aksessuaaride nagu käevõrud ja kõrvarõngad valmistamiseks.

 Kust saab teie tooteid osta?

Kõige suurem valik on kodulehel tiinaandron.com, veel Tallinnas Solarise keskuses EESTI DISAINI MAJA showroom, Kumu Kunstimuuseumi pood, Tartus Mileedi lille ja interjöörikeskus ja Antoniuse õue Nahastuudio  ning e- keskkondades osta.ee ja  wuruhi.com

Tekst/kujundus: Tiina Andron | Scandinavian HOME  | S. Heinmets, J. Gotta  | Fotod: tiinaandron.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.