Nahahoolduse nõuanded 30+ aastastele

Nahahoolduse nõuanded 30+ aastastele

Tänapäeva 30-ndad – see on beebide aeg, stress ja hormonaalsed kõikumised – tegurid, mis tekitavad muutusi Sinu nahas. Naharakkude uuenemine ja naha paranemisvõime aeglustuvad ning nahk muutub kuivemaks.

On aeg üle vaadata enda nahahooldustooted, sest need, mida kasutasid oma 20-ndatel aastatel ei pruugi sobida enam Sinu veidi küpsemale nahale. Sinu iluarsenalis peaks olema näopuhastuspiim, näotoonik, silmaümbrusekreem, niisutav kreem ja päikesekaitse. Need 5 toodet ei ole kaubeldavad, Sa peaksid neid iga päev kasutama!

Niisuta! Niisuta! Niisuta!
Sellel aastakümnendil saab niisutav kreem täiesti uue tähenduse.
Päevakreem vali vastavalt oma naha vajadustele. Ja seerum on selline võimas võluvits – kõige kiiremini tõstavad ja taastavad naha niiskustaset hüaluroonhappega seerumid. Parim öökreem 30-ndates on natuke toitvam ja sisaldab tugevaid antioksüdante, mis aitavad võidelda vabade radikaalide vastu, et ennetada kortsukesi ja pigmentatsiooni. Hea on alustada ka retinooli sisaldavate toodete kasutamist, kuid ainult 1-2 korda nädalas, mitte iga päev!

Investeeri silmakreemi
Silmakreem peab olema hästi imenduv, et sellele saaks vajadusel kanda ka meigi. Kanna kreemi nahale õigesti, alalaul välisnurgast sissepoole, ülalaul seest väljapoole kulmuluule ja kergelt tupsutades mitte nahka venitades.
Õhtul eemalda alati korralikult silmameik!

Kaela ja dekoltee naha hooldus
Nii nagu käed, võib ka kael reeta naise tegeliku vanuse. Kaelanahk on oma ehituselt õrn ja sarnaneb silmaümbrusele. Kaela- ja dekolteepiirkond on tundliku nahaga, tihti algavad allergiad just kaelapiirkonnast. Seepärast kasutatakse kosmeetikatoodete testimisel just kaelapiirkonda ja kõrvatagust. Igapäevane kaelanaha hooldus on puhastamine, toniseerimine, kreemitamine – nägu, kael (ka piirkond juuste all) ja dekoltee. Puhastamiseks sobivad näopiim, vaht, geel, toniseerimiseks alkoholivaba näovesi ja lõpetuseks niisutav kreem (UV kaitsega). NB! väldi tugevatoimelisi dushigeele ja seepe, mis rikuvad naha pH taset. Kreem kanna kaelale ülespidi suunduvate liigutustega, mitte allapoole venitades, teha õrnalt patsutavaid ja näpistavaid liigutusi – massaaž! Koori paar korda kuus ja tee regulaarselt iga nädal niisutavaid või toitvaid maske.

NB! Kaelale ei sobi savimaskid ja sügavpuhastavad maskid, mis on liiga kuivatavad!

Kollageen, hüaluroonhape ja muu hea kraam Sinu nahale
Kollageeni ja hüaluroonhappe loomulik tootmine organismis väheneb dramaatiliselt juba 25 aasta vanuselt, tekivad esimesed kortsukesed ja nahk muutub kuivemaks. Naha elastsuse säilitamiseks vajab Sinu nahk kollageeni, hüaluroonhapet, C ja A vitamiine ning antioksüdante.
– Kollageen on valk, mis annab nahale volüümi.
– Hüaluroonhape on meie nahas leiduv niisutav molekul ehk veemagnet.
– C-vitamiin on vajalik kollageeni sünteesimise protsessis. On tõestatud, et C-vitamiini puudus põhjustab kollageeni sünteesi vähenemist.
– A-vitamiin paksendab epidermist ja pehmendab peened jooned ja kortsud, stimuleerides samaaegselt fibroblaste, et luua rohkem kollageeni ja elastiini. NB! A-vitamiiniga ole ettevaatlik või ära kasuta üldse raseduse ja rinnaga toitmise ajal.
– Antioksüdandid kaitsevad meid vabade radikaalide kahjustuste eest. C-, A-ja E-vitamiinid on kõik tugevad antioksüdandid.

Tuhm ja sära kaotanud nahk – happekoorimisele ei ole vastast!
Aeglustub naharakkude uuenemine ja surnud naharakud irduvad nahalt aeglasemalt. Kuhjuvad surnud naharakud moodustavad nahale pealmise kihi ja peatavad valguse peegeldumise nahalt ning nahk näib tuhm ja elutu.
Niisiis, alusta regulaarsete happekoorimistega – see on kõige kiirem viis:

    nahatooni ühtlustamiseks,
    naha kaitsekihi tugevdamiseks,
    jume kirgastamiseks,
    joonte ja peenete kortsukeste silumiseks,
    naha niiskussisalduse tõstmiseks,
    pooride sügavamaks puhastamiseks,
    järgnevate toodete paremaks imendumiseks.

Sellele protseduurile ei ole vastast! Peale happekoorimist on selline tunne, et nahk elab ja hingab ning kõik järgnevad hooldustooted on kiirema ja tõhusama mõjuga.

Päikesekaitse!
Kasuta päikesekaitset alati, kui Sa viibid väljas!
Kuigi päike on meie kehale nii energia, kui ka D-vitamiini allikana väga vajalik, on oluline nahka kaitsta! Veel on oluline, et pigmendilaikude omanikud viibiksid vähem päikese käes ja kasutaksid tõhusaid hooldustooteid.
Eesti tingimustes on SPF 30 kaitsena paras, samuti kaitseb nahka mineraalmeik ehk linnas liikuja puhul võib see olla piisav.

Kehahooldused
Trennile ja muule füüsilisele koormusele on hea pakkuda oma kehale mõnusaid kehahoolduste kuure, vähemalt kaks korda aastas – kevadel (keha toonusesse viimine, et olla valmis rannahooajaks) ja sügisel (kuivaks muutunud naha maksimaalne niisutamine).
Üks parimaid ja tõestatult tõhusamaid kehahooldusi on PARAFANGO kehahoolitsus – see on soe ja mõnus keha ainevahetust kiirendav protseduur, mis muudab keha saledamaks ja figuuri kaunimaks, muudab naha siledamaks ja pehmemaks ning elustab kuiva nahka.

Muuda magamine enda elu prioriteediks
Kui palju Sina ööpäevas magad? Mitte piisavalt? Miks on uni nii tähtis?
Vähene uni võib tekitada hormonaalset tasakaalutust, tõstab kortisooli taset ja kehakaalu.
Uni on meie tervise, immuunsüsteemi töö, kehakaalu ja ka mõttetegevuse jaoks väga vajalik.

Mida ma tahan veel südamele panna – kõik mida nahale määrid peaks olema nii puhas ja aktiivainete rikas kui võimalik ning nii väheste lisaainetega kui võimalik.

Tekst: anestra.net /kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Foto: cellajane.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.