Kapsas: Looduse võlur nahahoolduses

Kapsas: Looduse võlur nahahoolduses

Kui räägime ilumaailmas kangelastest, võib kapsas olla üks neist varjatud kangelastest, kelle jõudu ja võlu me kipume alahindama. See lihtne köögivili, mis meid sageli supi, salati või hautisega tervitab, peidab endas tegelikult maagilist jõudu, mis võib muuta meie nahahooldusrutiini täielikult. Kapsas ei ole mitte ainult tervislik toiduaine, vaid ka tõeline antioksüdantide varalaegas, mis võib võidelda naha vananemisega seotud märkidega ja anda nahale särava ning noorusliku väljanägemise.

Kuidas täpselt? Astume kapsa maagilisse maailma ja avastame lihtsa, kuid võimsa retsepti, mis aitab meil säilitada naha nooruslikkust ja elujõudu.

Kapsas kui antioksüdantide allikas:

Kapsas on rikas antioksüdantide, sealhulgas C-vitamiini ja A-vitamiini, poolest. Need antioksüdandid võitlevad vabade radikaalidega, mis on üks peamisi tegureid naha enneaegse vananemise taga. Vabade radikaalide kahjustavad mõjud võivad põhjustada kortsude teket, naha kuivust ja vananemislaikude ilmumist. Antioksüdandid aitavad neutraliseerida vabu radikaale ning kaitsta nahka kahjustuste eest, aidates säilitada naha nooruslikkust ja elastsust.

Kapsaretsept vananemisvastaseks maskiks:

Kapsa ja avokaado näomask:

Koostisosad:

    ¼ keskmist küpset avokaadot
    ¼ tassi kapsast (eelistatavalt punast kapsast)
    1 tl mett

Valmistamine:

- Püreesta küpset avokaadot koos kapsa ja mee lisamisega kuni saad ühtlase segu.
- Kanna segu puhtale, niiskele näole ja kaelale.
- Lase maskil mõjuda umbes 15–20 minutit.
- Pese mask õrnalt maha leige veega ja lõpeta niisutava kreemi või õliga.

Miks see toimib:

- Avokaado on rikas tervislike rasvade poolest, mis niisutavad ja toidavad nahka sügavuti, aidates vähendada kuivust ja kortsude teket.
- Kapsas pakub nahale antioksüdante, mis aitavad kaitsta nahka vabade radikaalide kahjustuste eest ning stimuleerivad kollageeni tootmist, mis omakorda parandab naha elastsust ja tugevust.
- Mesi on looduslik niisutaja ja antibakteriaalne aine, mis aitab nahka niisutada ja puhastada ning leevendab põletikku.

Kevadised ilurutiinid, Nahahooldus kevadel, Värskuse ja sära saavutamine, Kuidas valmistuda kevadhooajaks, Ilunipid särava naha jaoks, Kevadine iluhoolitsus, Kevadine meigirutiin, Ilunõuanded kevadeks

See mask annab nahale sügavniisutust, toitaineid ja antioksüdante, aidates võidelda vananemisega seotud märkide vastu, jättes naha siledaks, säravaks ja nooruslikuks.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta |  Fotod: unsplash.com (Brooke Cagle)

 

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.