Ilunipid kurgihooajaks

Ilunipid kurgihooajaks

Inimene koosneb teatavasti peamiselt veest.

Meie tervisele tuleks kasuks, kui vesi meie sees  oleks võimalikult puhas, hea energiaga ja sobiva struktuuriga. Sellist vett ei saa kraanist, küll aga kurgist, melonist ja arbuusist.  Kurgimahl on vedelik, mis on inimesele hästi omastatav ning sisaldab ohtralt vitamiine ja mineraale. Lühidalt kokkuvõttes – hea kasutada nii sees- kui välispidiselt.

Talvisel ajal on kurgivalik meie poelettidel suhteliselt niru – võõramaistes aiandites toitelahustes kasvatatud ja kes-teab-millega pritsitud kurgid ei sobi iluprotseduurideks (ja kes teab, kas söömisekski).  Õnneks on praegu meil Maarjamaal kurgihooaeg täies väes ja kodumaiseid kurke  igal pool soodsalt saadaval.  Just nüüd tuleks kasutada võimalust oma kurgivajadus terveks aastaks rahuldada.

 Allpool pisut inspiratsiooni ja soovitusi.

Kurgi kasutamine välispidiselt
Kurgimahlal on tõesti väga palju kasulikke omadusi, sellepärast on kurk mahekosmeetikas  armastatud komponent. Kurk niisutab, jahutab, rahustab, värskendab, pehmendab, silub, toidab, toniseerib, vähendab turseid, leevendab nahaärritust ning päikese-põletust ja seda loetelu võiks veel jätkata.

Kasuta näonaha värskendamiseks ja niisutamiseks kurgikoori, mis on kurgisalati valmistamisest üle jäänud. Selleks iluprotseduuriks pole tarvis isegi toiduvalmistamist katkestada. Kurgiviilude asetamine silmadele on tuntud nipp silmade rahustamiseks ja tursete alandamiseks. Kõige lihtsamaks kurgimaskiks polegi muud vaja kui purustatud kurki – olgu see siis peene riiviga riivitud või saumikseriga püreeritud. Määri kurgisegu näole jättes silmade ümbruse vabaks, sinna aseta kurgiviilud. Heida mugavalt pikali, lõdvestu ning mõtle häid mõtteid!  15…30 minuti pärast pühi kurgipüree näolt, loputa nägu leige veega ning patsuta puhta rätikuga kuivaks. Kui lisad kurgipüreele jahu (speltajahu, kaerajahu või kliisid), saad toitvama maski, mida on ka mugavam näole määrida.


Kui lisad kurgipüreele kohupiima, saad maski, mis jätab naha mõnusalt pehmeks. Jogurtilisandiga kurgimask on puhastava-pinguldava toimega ning eriti sobiv rasusemale nahale. Mõnusaks suviseks kümbluseks lisa vannivette klaas kurgimahla, klaas piima ja pihutäis kurgiviile.

Kurgi kasutamine seespidiselt
Kurkidest saab valmistada imemaitsvaid värskendavaid jooke lisades kurgimahlale või -püreele erinevaid maitseid. NB! Vitamiinide paremaks omastamiseks võiks jook sisaldada pisut rasva – näiteks pisut täispiima, jogurtit, hapukoort või koorejäätist.

Proovi järgmisi suviseid jooke:
- kurgimahl, laimi- või sidrunimahl, jää
- kurgimahl,  porgandimahl, õunamahl, kohvikoor, jää

- kurgipüree, keefir, basiilik, sool-pipar
- kurgimahl, piim, mustika- või mustsõstramahl, jää
- kurgimahl, vaniljejäätis, piim, piparmündilehed

Tekst: harmoonikum.ee/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Foto: Epexels.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.