Teid tervitab hubane, renoveeritud maakodu

Teid tervitab hubane, renoveeritud maakodu

Imeline on näha maakodu, kus on alles jäetud niipalju originaaldetaile.

Alustame maakodu köögist, mis on mõnusalt avar ja valgusküllane. Avarust lisab ruumile kohe kindlasti juurde, helehalliks värvitud puitseinad, mille juurde kombineeritud valgeks värvitud aknaraamid, kõrged põrandaliistud ja originaalne valgeks värvitud köögimööbel. Köögimööbel sealjuures osaliselt renoveeritud. Originaalkappide töötasapind vajas uut tööpinda ja nii  vahetatud see välja puidust töötasapinna vastu, mis viimistletud pruuni tooni peitsiga. Samuti on vanad kapid muudetud praktilisemaks ja ühendatud tänapäevase tehnikaga, et mugavustega saaks ikka kaasas käia.

Uus on siin köögis ka mahukas valamu, mille kohale lakke pandud vanad, tööstuslikud valgustid, mis aitavad valgustada nii töötasapinda kui valamut.  Köögi töötasapinna tagune sein kaetud osaliselt, kauni, mustrilise keraamilise plaadiga, mis ühildub hästi vana köögimööbliga.  Kubu pliidi kohal on samuti uus, mille kõrvale seinale pandud kaks, pruuni peitsiga avatud riiulit.

Ruumi põrandat katab originaalne puitpõrand, mis on millalgi saanud küll halli värvikihi, kuid nüüd aja jooksul kohati ka maha kulunud. Selline kulumine aga annab maakodu ruumile juurde vaid mõnusat maakodu hõngu. Hallile köögi põrandale valitud beežikas, liivakarva toonis kaltsuvaip, mis lisab ruumi nii hubasust kui ka ühendab köögis sarnases toonis leiduvaid detaile. 

Köögi kahe akna juurde valitud ümmargune söögilaud, mille ümber lihtsad, vanad puidust toolid. Köögist leiab nurga tagant ka suure töökorras originaalse puupliidi, kus elava tulega maitsevad kõige maitsvamad road. Puupliidi kõrval olev sein aga kaetud osaliselt lillemustrilise tapeediga.

Köögist edasi viib sisseehitatud lükandukse kaudu kauni lillemustris tapeediga söögituppa, kus hubasust lisab kaunis originaalne puitpõrand. Köögi ja söögitoa vahelisele seinale lastud teha maja algusaastast sisseehitatud kapp, mis pakub valgeks värvituna nii kaunist silmailu kui praktilisust, sest kõik lauanõud saab ära mahutada just nendesse kappidesse. Ruumi keskmeks suur laudlinaga kaetud söögilaud, mille tagant leiab erinevas toonis, sarnase käekirjaga, vanad antiiksed puittoolid, mis toa põranda ja toas leiduva kummutiga kenasti kokku sobituvad. Söögilaua kohal laes lisab elegantsi uhke, vana lühter.

Söögitoast viib edasi, hubasesse, kaminaga elutuppa, kus tänapäevased sisustusdetailid ühendatud vanaga.

Elutoast viib ka otse esikusse, kust saab, kauni trepi kaudu teisele korrusele, kus asuvad pererahva hubased magamistoad.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: hemnet.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.