ÖselBirch kasemahl - Mahedad kasemahla joogid Eestist!

ÖselBirch kasemahl - Mahedad kasemahla joogid Eestist!
ÖselBirch on pereettevõte Saaremaalt, mis asutati 2016 kevadel.


Kas ÖselBirchil on oma lugu?

" Meie inspiratsiooniks on kallis vanaema Saaremaalt, kes kogub igal varakevadel kasepuudest tervislikku mahla ning paneb selle hapnema. Just see fermenteeritud mahl oli heinateo ajal meie lemmik janukustutaja, siis kui ise veel lapsed olime ning vanaema heinateol abistasime. Kadakate varju jahedasse peidetud hapukas ning kerge maitsega jook kustutas janu isegi paremini kui allikavesi!"

" Olles nüüd ise täiskasvanu eas, märkasime pea 4 aastat tagasi, et enda lastele on joogivalik poodides üsna kasin: küll on liiga palju suhkrut, küll on säilitusaineid või pole mahe. Nii meenus enda lapsepõlv tervisliku ja värskendava joogiga ning otsustasime, et selle soovime tuua ka turule, et leiaks karastusjookide riiulilt ka tervislikumat ja looduslikumat alternatiivi ".

" 100% mahe, vähese suhkruga ning kasemahlale omaste vitamiinide ja mineraalainetega – need on meie Börchid maailma kõige ilusamast riigist! "
Teil on mitmed põnevad tooted, kuidas on sündinud retseptid?

" Ösel on ju teatavasti vana Saaremaa nimi sellest ajast, kui Tallinn veel Reval oli. Birch on väljamaa keeli kask, aga kui kodukeeli kirja panna, siis tuleb sellest üks kena ning isegi täitsa Saare murraku moodi söna: BÖRCH! Börchi kasemahlad on madala suhkrusisaldusega, loomulikult säilitusainetevabad ning aus ja kodumaine mahetoodang. Börchi HÄPU on nimelt just see sama vanaema hapendatud kasemahl, mille me lapsepõlves janu kustutamiseks heinamaale kaasa võtsime! See on täitsa puhas elusloodus pudelis! Ei ole pastöriseeritud ega muud lisatud säilitusaineid. Maitseb hapukalt ning on pisut kibeda järelmaitsega. Võib vist öelda, et see on veganite keefir – teeb kõhule head. Aga see mõru mekk teeb ta ka sobivaks erinevate kokteilide ja mokteilide jaoks ".

" Lisaks vanaema traditsioonilisele hapendatud kasemahlale on meil valikus veel paar mõnusat maitset: Hapendatud kasemahlast on meil üks hää piparmündijook MÖHHIITO – selline Põhjamaine Mojito või piparmündi-laimi jäätee. Vanaema hapukast rabarberikoogist inspireerituna tegime RUUBENi joogi rabarberiga. Aga ka värskest kasemahlast on meil põnevaid maitseid: nii soojendab INGE kõiki ingverisõpru, ja ASTEL on selline teravmeelne astelpajumaitseline eputaja, kes pidi end lausa EV100 Presidendi vastuvõtul esitlema ".

Kas on mõni jook mida väga soovitate proovida?

" Kuumadel päevadel on kindlasti väga head janukustutajad MÖHHIITO ja RUUBEN, just tänu oma hapukusele. Aga maitsemeeled on niivõrd erinevad, et eks igaüks peab ise oma lemmiku leidma ".

Kust saab teie tooteid osta?

Meie mahlad on müügil tervisetoodete- ja talupoodides, Prismades, Rimides (Talu Toidab valikus), Stockmannis, valitud Selverites ning mitmetes restoranides ja kohvikutes. Müügikohtade info linnade kaupa leiab meie kodulehelt www.oselbirch.ee.

Tekst:ScandinavianHome ÖselBirch kasemahl
Fotod: ÖselBirch kasemahl

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.