Aiasõbra aprillikuu toimetused

Aiasõbra aprillikuu toimetused

Aias

Hakka vaikselt valmistuma suvelillede istutamiseks, kuid vaata, et öökülmad taimedele liiga ei teeks. Pea meeles! Õitsvad võõrasemad ja aasia tulikad taluvad kuni -5C öökülma. Aiavaasidesse võid isututada ka teisi suvelilli, kuid tõsta vaasid ööseks koridori või külmavabasse kohta. Ööd on veel teiste suvelillede jaoks liiga külmad. Vabasta varjutatud taimed kangaste alt, aga alles siis, kui maapind on täielikult sulanud. Talvešokis taimi võid turgutamiseks kohe kasta. Eemalda roosidelt ja elulõngadelt ettevaatlikult turba ja mulla kuhjad ning lõika kahjustatud oksad terve kohani tagasi. Peenraroosidel jäta alles 3-5 punga (alt lugedes). Roniroosid toesta kohe peale lõikamist.

Vahetult peale lume sulamist, aga kindlasti enne lehtede ilmumist, väeta sibullilli. Painuta ettevaatlikult ja järk-järgult tüviroos püsti. Külva kasvuhoonesse või kiletunnelisse redist, salatit, spinatit ja tilli. Kata rabarber ja murulauk kattelooriga, et saaks varasemat saaki. Värskenda aeda riisumisega, vabasta aiapind lumevajutistest ja muust talvisest prahist. Hinda üle aias ja aiavaasides talvitunud taimed. Pruuniks muutunud okaspuid ära jäta kasvama, vaid viska ära! Äärmisel juhul istuta vähem kahjustunud taimed aianurka „häbenema”.

Toas

Too tuppa kevadet! Õitsvad kevadlilled tekitavad kodus mõnusa kevadtunde! Lõika vaasidesse lehtpuude oksi, nii saad veel rohkem rohelust ja kevadet tuppa tuua. Jätka toalillede kevadist ümberistutamist, lõikamist ja väetamist. Istuta pottidesse daaliate- ja kannamugulad. Kurkide ettekasvatamisel külva igasse potti kaks seemet, tõusmetest nõrgem tõmba hiljem välja. Külva kõiki ettekasvatamist vajavaid suvelilli ja köögivilju. Elusta talvitunud pelargoone ja fuksiaid, kärpides neid kolmanda-neljanda lehe peale.
Tekst/kujundus: hansaplant.ee / Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: istock

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist AED

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.