Aiakujundus, kuidas kujundada?

Aiakujundus, kuidas kujundada?

Enamasti tekitab sõna aed inimeste silme ette pildi lillepeenardega ümbritsetud muruplatsist.

Aiad rajatakse eelkõige aga inimeste, mitte taimede jaoks. Huvi aiadisaini vastu on kasvanud aastatega.  Juurde on tulnud erinevaid stiile ja materjale.  Kindlasti on aiakujunduse üheks suunaks minimalism, kuid kujundamise reeglid on jäänud ikka samaks. Tundke rõõmu igast pisikesest maalapist, mida saate ise kujundada. Olgu see siis väike osa aknalaual, rõdul või maapinnal, saate teie seda enda jaoks meeldival viisil kujundada. Võtke paber ja pliiats, joonistage oma väikese aia plaan selle kõigis üksikasjus paberile, nii õnnestub kujundus kõige paremini visuaalselt, kui ka tegelikult.

Millest alustada?
Esitage endale palju küsimusi ja märkige üles mida täpselt soovite, kas aeda paistab piisavalt päikest, kas soovite mõnda kohta varjata? Kas hindate aias nokitsemist, taimedega tegelemist? Või eelistate võimalikult vähe hoolt vajavat aeda? Kui olete pereinimene, siis mõelge ka laste mänguplatsile. Kujunduse eskiis ja plaani joonestamine.
Joonestage krundi eskiis, märkige mõõdud.  Mõõtke  õue külgede pikkused, märkige kindlasti krundil paiknevad kõik hooned. Lisaks tasub üles märkide varjulised ja päikesepaistelised kohad. Seda tehke kindlasti erinevatel aegadel, hommikul, päeval ja õhtul. Nii saate täpse info milliseid taimi istutada.

 

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.