Milline värv on sobilik magamistuppa?

Milline värv on sobilik magamistuppa?

Igal magamistoal on oma suurus ja ühte identset tuba ei saagi olla. Seetõttu on magamistoa kujundamisel erinevaid võimalusi, kuidas kombineerida ja millist tooni valida, et tekiks just endale sobilik magamistuba, millel on unikaalne välimus. Magamistoa värvivalik peab aga tagama mugavustunde.

Seinte värvus ei tohiks olla ärritatav vaid silmale meeldiv. Kui teie magamistuba on ühenduses vannitoaga, planeerige oma värvid nii ,et need mõlemad ruumid ühendaks. Samas tuleks jälgida ka seda, et värvitoonid sobituks ülejäänud kodu interjööriga. Magamistoa ja ülejäänud ruumide värvid ei pea alati ühilduma, kuid nad võiks üksteist täiendada!

Mõelge, millise meeleolu soovite oma magamistuppa seada?

Enamik  tahavad, et selles ruumis tekkiks rahustav ja rahulik enesetunne. Üheks rahuliku enesetunde tekitajaks on heledad toonid, mis loovad rahuliku ja lõdvestunud meeleolu, mida me magamistoas vajame. Väga levinud on minimalistlik sisekujundus magamistoas, kus kasutatakse palju valget või heledat värvitooni nii seintel, lagedel kui ka põrandatel.Valge värv annab “uudse” ja “värske” mulje. Heleda või valge tooni puhul saate alati läbi esemete tuua sisse uusi värve, mis just hetkel teile meeldivad või, mis antud hooajal võiks sobituda. Nii saate ruumis esile tuua hoopis voodipesu, padjad, lambid või muud detailid. Kui soovite magamistuba hoopis tumedates või erksamates toonides, tuleb läbi mõelda, millised värvid antud tooniga veel sobituks, et magamistuba liialt kirjuks ega kurnavaks muutu. Kui soovid siiski erksat värvi magamistuba, siis vali erksate värvide vähem intensiivsem varjund ja osta interjööri heledat tooni sisekujunduselemente (valgustid, mööbel, maalid, voodipesu).

Värve valides, tuleks meeles pidada, et mõningad toonid võivad halvasti mõjuda:

1. Punane toon magamistoas võib põhjustada ärevust ning olla pigem aktiveeriva mõjuga.
2. Lilla toon tekitab ebamugavustunnet.
3. Oranžid seinad võivad omakorda luua rõhuva tunde.

Antud magamistuba täiustamas sinine vooditekstiil, millel mustas toonis pleed. Musta tooni leidub ka magamistoa kummutil. Et tume toon liialt rõhuma ei hakkas on ühte seina ehitatud suur maast laeni lükandustega pruuni loodusliku tooni kapp, mis ühildub hästi musta ja sinise tooniga, luues täiusliku terviku valgete seintega interjööri.

Sinakashallikate seintega magamistuba, millel suured avarad aknad. Seintele langeb seetõttu suurel hulgal loodusliku valgust, mis ei lase sinakashallil toonil liialt jahedana mõjuda. Ruumi üldmulje, lihtne ja paeluv, nagu põhjamaisele interjöörile kohane.

Roosal värvil positiivne mõju ja seda kasutatakse isegi värviteraapias, kui on vaja rahuneda ja lõõgastuda.

Sinine värv magamistoas mõjub äärmiselt rahustavalt. Kindlasti ei tohiks sinise tooniga liialdada, et magamistoa ilme ei muutuks liialt jahedaks.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAGAMISTUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.