Valgusküllane, maitsekas, avar korter

Valgusküllane, maitsekas, avar korter
64-ruudune korter, kus on nii sajandivahetuse võlu kui autentsust, avaldab muljet lae kõrgusega 3,10 meetrit. Valgusküllane, maitsekas, avar korter saab alguse esikust, kus juba välisuksest sisse astudes saab põgusalt näha kaunist kööki ja kiigata elutuppa, kus esmamulje on ülimalt tervitatav tänu muljetavaldavale, veidi üle kolme meetri lae kõrgusele, valgeks seebitatud puitpõrandatele ja valgusele, mis filtreerub teie ees olevatest tubadest.

Uksest sisenedes jääb vasakule puidust nagi, mis värvitud seinaga ühte tooni. Uksest paremale jääb koridoris, kahe sisseehitatud ukse taha, riidekapp, kuhu saab paigutada hooajalised ülarõivad kui jalatsid. Esiku käekiri viidud üle ka teistesse korteri tubadesse, luues ühtse, kauni käekirja.

Korteri läbimõeldud lahendusega, valgusküllane köök on ühenduses koos avatud elutoaga, sest korteri renoveerimisel avati nii köögi kui elutoa vahel olev sein, mis annab nüüd korterile suurema avarama ilme, kui see tegelikult on. Köögimööbel valitud kööki, klassikalises skandinaavia stiilis ( IKEA ), tumerohelist tooni, mis kombineeritud heledast marmorist töötasapinna ja kroomitud käepidemetega. Köögitehnika valitud kroomitud pinnaga, roostevabast terasest, mis ühildub hästi köögimööbli käepidemetega. Töötasapinna tagune sein plaaditud, lihtsate, valgete, keraamiliste plaatidega, kuni laeni. Valgeid keraamilisi plaate ilmestavad kaks, lihtsa disainiga, avarat riiulit ja musta värvitooni, suunatavad valgustid. Kogu köögimööblit ja köögiosa täiustavad veel mitmed köögi aksessuaarid, lõikelauad, vaasid, lilled, taimed. Köögi põrandaosa elavdab, efektne, jõuliste toonidega Pärsia vaip, mis sobitub kenasti köögis leiduvate värvigammadega.

Korteri keskmeks suurepärase valguslahendusega elutuba oma kauni erkeriga (Erker ehk ärkel on hoone seinast soklita eenduv katustatud osa), kust läbi kõrgete katuseakende langeb valgus elutuppa just nagu köögis. Elutoas lisavad silmailu kaunid laeliistud, laerosett ja kõrged põrandaliistud ja loomulikult ka uhke, vana töökorras kahhelahi, mis suurendavad antud ruumis imeliselt sajandivahetuse võlu ja hõngu. Elutoast pääseb sokliosast läbi täisklaasitud rõduukse väiksele rõduosale, kuhu paigutatud ka veidike rohelust.

Korteri esik on valgusküllane ja hubane ja on ühenduses kõikide tubadega.

Korteri elutoa seina taha jääb hubane, heledas toonis magamistuba, mis avaldab muljet oma lae kõrgusega, 3,10 meetrit. Voodi vastasseina ehitatud maast laeni garderoobikapp, mis on kaunilt ehitud efektse põrandaliistuga ja värvitud seinaga ühte tooni. Antud toas langeb valgus tuppa ebatavaliselt suurest katuseakendega aknaosast, paisates valgeks seebitatud puitpõrandale mõnusaid päikeselaike. Tuppa sisenedes jääb vasakule ukse taha valge kummut ja kaunis, kodusoojust ja silmailu pakkuv, vana kahhelahi.

Maitsekalt ja hästi planeeritult, kujundatud, väike valgete keraamiliste plaatide ja osaliselt marmoriga kaetud vannituba/wc, kuhu ära mahutatud nii  duššinurk, wc pott, kraanikauss kui pesumasina osa.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.