Milline seinaplaat valida kööki?

Milline seinaplaat valida kööki?

Toome teieni parimad näpunäited, kuidas valida oma köögi tagaseinale seinaplanaati. Nõu annab: plaadipunkt.ee

Mida tuleks arvesse võtta seinaplaadi valimisel kööki?

Arvesse tuleks võtta isiklikke eelistusi - kas pead oluliseks pigem esteetikat või praktilisust? Väga praktiline on paigaldada köögi seina suuremõõduline läikiv (poleeritud) keraamiline plaat. Põhjuseks on see, et mida suurem on plaat, seda vähem on vuugivahesid, mis mustust hõlpsamini koguvad. Läikiv (poleeritud) plaat on praktilisem mati pinnaga plaadist ka sellepoolest, et poleeritud pinnale kinnitub mustus jms palju vähem. Väga populaarseks on viimasel ajal muutunud köögiseina paigaldada vanamoeline, vasakul fotol olev metro plaat.

Näide poleeritud suuremõõdulisest plaadist köögi tagaseinas.

 Milline seinaplaat on kõige vastupidavam?

Köögis on reeglina põhi aspekt mida kaaluda kuumusetaluvus. Õnneks on põhimõtteliselt kõik keraamilised plaadid piisavalt kuumusekindlad, et sobivad muretult köögiseina paigaldamiseks. Küll aga tasuks igaks juhuks alati üle uurida konkreetse toote omadused. Paksemad plaadid on vastupidavamad löögile jms füüsilisele jõule. Sellepärast on põrandaplaadid paksemad kui seinaplaadid. Sellest tulenevalt on ka reegel, et põrandaplaate võib muretult ka seina panna, aga seinaplaate põrandale ei soovitata panna.

Kas köögiseina plaatide valimisel peaks jälgima erinevusi materjalide osas, nagu seda tehakse põrandaplaadi valimisel?

Materjali valiku osas on inimesel suhteliselt vabad käed, ei pea arvestama näiteks libedusega, mis on põrandaplaadi valimisel oluline punkt. Nagu eelpool mainitud, peaks põhiline rõhk valikul minema selle praktilisusele, kuna köögi sein on üks kiiremini määrduvaid pindasid meie kodudes.

Kas plaadipunkt.ee valikust leiab ka kontrastseid, silmatorkavate värvidega seinaplaate, millega luua köögimööbli kõrvale efekti?

Siin võib tuua välja metro stiilis plaadid, mida meil on saadaval väga silmatorkavates ja erksates värvides.

Samuti on meil hetkel laokaubast saadaval väga kaunid Maroko stiilis keraamilised plaadid.

Millise viimistlusega seinaplaadid on hetkel moes (tekstuur, läikiv, matt või mustriga)?

Moes on kõik need viimistlused, olenevalt, mis ruumi neid paigaldatakse. Viimasel ajal on populaarseks saanud järjest suuremamõõdulised plaadid ja neid paigaldatakse igale poole. Põhjuseks just suur areng plaatide tootmises, mis võimaldab toota järjest suuremaid, aga samas kergeid ja vastupidavaid plaate. Nende pluss ongi just see, et mida suurem on plaat seda vähem on vuugivahesid, mis koguvad mustust ja katkestavad nö pinna ühtse ilme.

Kas teil on mingeid nippe, kuidas seinaplaate köögiseina, peale klassikalise paigalduse saab paigaldada? n: peenemate plaatidega saab luua seinale efektse kalasabamustri.

Eelpoolmainitud metro stiilis plaatidega saab teha väga palju huvitavaid mustreid. Siin ka mõningad näited, kuidas neid plaate saab laduda.

Tekst/kujundus: plaadipunkt.ee | Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: thecornwalltilecompany, plaadipunkt.ee (pildid 2,5,6,8 )mandarinstone, abeautifulmess, tiles247

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.