Seinakella valimine maakodu kööki

Seinakella valimine maakodu kööki

Kell köögis on üks väga oluline detail, see ei ole lihtsalt aksessuaar või dekoratiivne element, vaid ka hea abimees kokkamise ajal. Kella abil saame ajastada oma aega, mil valmib toit. Me jälgime kellalt aega isegi siis kui sööme köögis hommikust, kiirustades tööle. Kindlasti jälgime me kella ka siis kui meil on tulemas külalised. Sa ju soovid, et kõik oleks ideaalne ja õigesti ajastatud?

Paljud kindlasti kasutavad käekella või siis telefoni kella jälgimiseks. Kuid kui köögis on ikkagi suur kell, on see mugavam ja pidevalt silme ees.

Miks mugavam?

Sa teed just maitsvat toitu ja su käed on toiduga koos, või puhastad kala või tükeldad liha. Siis saad ju jälgida kella vabalt vaadates seinale kus kell asub.
Kindlasti on paljudel tänapäevastel pliitidel ja ahjudel sisseehitatud digitaalne kell kuid kui toimub elektri katkestus pead alati uuesti ja uuesti kella sättima. Seinakella aga elektrikatkestus ei mõjuta.

Kella asukoht?

Kell peaks olema kohal, kus ta oleks kõigile nähtav. Ideaalis peaks kell olema seinal nii, et veidi pead tõstes silmad sa kella ja näed osuteid.

Millise värvuse või suurusega kell valida kööki?

See juba sõltub enda maitse eelistusest. Mida võid aga kella ostmisel jälgida on see, et vaatad interjööris leiduvaid värve ja leiad neist oma lemmiku, ostes sarnase värvitooniga kella.

Kellade valik on tänapäeval väga suur, väga palju leiab ka Eesti käsitööliste kauni disainiga kellasid- neile kellele tähendab kell interjööris rohkemat kui lihtsalt seinale pandav ese. Maakodusse sobituvad väga hästi vanad aega näinud kellad, mille väärtus aastatega vaid tõusnud ja tõuseb veelgi. Ja kui sulle meeldivad juba oma maakodus romantilised või vintage stiilis detailid, siis ka selliseid vanaaegsesse interjööri sobituvaid seinakellasid müüakse paljudes sisustuspoodides.

Seinakella valimine maakodu kööki
Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: ivd, hemnet.se, historiskahem.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.