Põldudest ja heinamaadest ümbritsetud, kaunis, renoveeritud maakodu

Põldudest ja heinamaadest ümbritsetud, kaunis, renoveeritud maakodu

Vaikses maakohas asub heinamaadest ja põldudest ümbritsetud, renoveeritud maakodu maja, aastast 1850 koos külaliste majaga. Maja ees on punased topeltuksed, mis viivad kaunile klaasverandale kuhu jääb maja peamine sissepääs. Peamajal on kaks korrust.

Kogu maja interjööris on püütud säilitada vana, mis kombineeritud tänapäevaste mugavustega. Maja alumisel korrusel asub, suur avar esik, majapidamisruum, köök, mitu elutuba, kust neist ühes saab otse suurele terrassile nautima vaadet imelisele ümbruskonnale. Ülemisel korrusel asuvad kolm magamistuba, igaühes neist töötav ahi.

Verandalt läbi esiku on vaade otse suurele elutoa kaminale, mis pakub silmailu igale saabujale. Antud elutuppa on paigutatud otse akna alla kahekohaline diivan koos abilaua, lillepostamendi ja taimedega. Diivani kohal väiksel seinaosal ka mõned raamitud maalid. Tuba täiustab, vana, suur, Pärsia vaip. Kogu maja põrandaid katab vana, hästi säilinud, renoveeritud, ajahambast puretud, tappidega puitpõrand, mis lisab kodusoojust igasse eluruumi.

Verandalt esikusse sisenedes jääb vasakule küljele ruumikas, köök, kus kahes aknaga seinas on köögikapid koos tiikpuust töötasapinnaga. Köögimööbel värvitud valgeks ja sobitud hästi kokku naturaalse puidust töötasapinna ja pärlmutter kollase seinavärviga. Köögi keskmeks puidust söögilaud koos nelja tooliga. Antud maakodu köögist ei puudu ka efektne elava tulega ahi.

Ühe toa kaudu saab otse suurele avarale terrassile, mis asub otse köögi kõrval. Seetõttu on väljas einestamine suvekuudel eriti nauditav.

Maja ülemisele korrusele pääseb esikus asuva elegantse puittrepi kaudu, mis viib ülakorruse puhkeosale. Sellel korrusel on kolm ilusat kaldlagedega magamistuba ja igas toas on töötav ahi.

Maja alumisel korrusel asub pesuruum koos wc-ga, mis on väljast erladi sissepääsuga.

Antud krundil on lisaks peamajale veel eraldi väike, külalistemaja, 25 ruutu, kus on mõeldud kõigele. Olemas on nii köök, dušš, wc, kui magamistuba, kus ka suur töötav, hubane ahi. Külaliste maja on pererahvas aeg-ajalt andnud ka üürile.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod : historiskahem.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.