Taaskasutatud materjalidega renoveeritud talu

Taaskasutatud materjalidega renoveeritud talu

Kaunis renoveeritud talu, mis asub maastikul, mida ümbritsevad metsad, niidud, käänulised kruusateed, põllud ja väikesed järved.

Kollased topeltuksed viivad majja ja klaasitud verandale. Verandalt edasi minnes jääb vasaku ukse taha suur, avar köök, kus ühe akna juurde ehitatud hoiustamissüsteemiga pink, mille peale lisatud hetkel juurde dekoratiivpadjad ja punutud kandik koos taimedega. Köögi põrandat katab originaalne puitpõrand, mida 90-ndatel täielikult renoveeritud (kogu põrand võeti üles ja korrastati). Ruumis sees nii majaga samast ajast olev mööbel kui taaskasutusest leitud mööbel, mis suurepäraselt kokku sobivad. Köögi uhkuseks kindlasti puuküttega ahi kui vanemas stiilis moodne puupliit, millest mõlemat kasutatud nii soojusallikana kui maitsva toidu valmistamiseks.

Siin kodus austatakse ja hinnatakse vanu esemeid. Uhke puupliidi kõrval seinal kolm riiulit, kus rohkelt vanu vasest kanne, mis loovad heledale seinale kauni efekti ja omamoodi väärtuse.

Maja täiendusena, tehti maja esimesel korrusel, maja taha, fantastiline söögituba, kus peetakse suuremaid, tähtsamaid pidusid. Projektiga tehti algust 2018 aastal vanade vundamendikivide ladumisega. Söögitoa vanad aknad saadi taaskasutusest nagu ka ühe mõisa häärberi uksed ja ühe vana korteri suurepärane serveerimiskapp, mis moodustasid ühe ehituse tarvis kauni taaskasutatud aluse.

Taaskasutatud materjalidega renoveeritud talu

Söögituppa pääseb nii läbi köögi, ühe magamistoa kui ka kahele poole avatud uste kaudu otse õuest.  Nii vanad uksed kui aknaraamid värvitud hallikat tooni, seinad õrna beežikat tooni. Serveerimiskapi tagune sein jäeti osaliselt puutumata, et meenutada, seda, et see kõik on ehitatud hiljem.

Kauni kahhelahjuga magamistuba, mille seinad värvitud  modernses võtmes ja kombineeritud vana mööbliga.

Maja teisele korrusele jääb suur avatud ala, kus mitmed istumisosad, mõnus lugemisnurk kui ka malenurk.

Hoovis on ka murukatusega, kivivõlvide ja telliskivipõrandatega kelder,mida kasutatakse veinikeldrina.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: historiskahem.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.