Kujundusideed esikus- oskus sobitada

Kujundusideed esikus- oskus sobitada

Iga ruumi kujundamine on omaette oskus ja mitte alati ei ole kõigil ideid ja mõtteid nende teostuseks.

Selleks tulevad appi valmis ideed ja nõuanded, mida teile siin jagame. Tihti kipub esik olema üks väiksemaid ruume  ja seetõttu tuleks esikut planeerides paika panna koheselt mitmed olulised ideed, nii valgustuse, põranda, seinte kui panipaiga osas. Kui panipaikadeks ruumi ei jätku tuleb leida praktilisi ideid, kuidas neid esikus oskuslikult ära kasutada. Õhulised riiulid, kitsamad seinakapid, erinevad riputuskohad, leia neist ideedest kasvõi üks, mida saaksid oma esiku planeerimisel teostada. Kindlasti on tähtsal kohal põranda planeerimine.

Milline põranda materjal valida esikusse?

Kas panna esikusse põrandaplaat osaliselt või tervele koridori osale, et märjad ja mustad jalanõud põranda pinda ei rikuks ja seda oleks mugavam puhastada? Või mõelda muid alternatiive jalanõude osas ja panna koridori samuti laminaat või puitpõrand. Iga põranda valikul tuleb mõelda ka kaugemale.

Milline tuleb ruumi sein? Kas seda katab tapeet või värv? Kas värv või tapeet sobituksid põranda ja ruumi mõeldud detailidega?

Inspiratsiooniks mõned ideed, mis aitavad seda pisikest ruumi planeerida.

Suur, avar esik, kauni efektse plaaditud põrandaga. Esikusse sisenedes jääb paremale väike sopp riiuliga, kuhu võimalik rippu panna oma välisriided. Riiuli peale aga pandud mitmed mererohust korvid, kus hoitakse nii mütse, salle kui kindaid. Esikus pildil jääva ukse taha jääb väike panipaik, seal hoitakse aga mitte hooajale vastavaid jalatseid ja riideid.

Esiku interjööri ilmestamas põhjamaine kaunis loovmööbel. Tikkjalgadel väike kapike on võetud esikusse kasutusse välisjalanõude hoiustamiseks. Seinal jätkatud retro teemat tolleajastu nagiga.

Pika koridoriga esik, kuhu sisenedes katab põrandat põrandamatt. Jalanõusid ära võttes on edasiminek koridoris juba kaunil mustrilisel vaibal, seinu ilmestamas väike fotoseeria. Veidi kaugemal koridori lõpus madalamad esikunagid kottide ja võtmete paigutamiseks.

Õhuline ja avar valge esik, mida ilmestavad seinale paigutatud erinevas suuruses meenutustega fotod. Ukse kõrval pruunika tooniga iste mille pruunikat tooni jätkatud laes oleva valgustiga, neid ühendab beeži tooni kaltsuvaip. Esiku ühte seinaossa ehitatud avatud riiulitega panipaik välisriiete ja jalatsite jaoks.

Ukselt sisenedes tervitab valge jalatsite kapp, kuhu oma jalatsid eest saab peitu panna. Edasi ootab aga hubane pruunikat tooni kaltsuvaip, mille toon haakub punutud korviga. Suur peegel on täiuslik punkt antud ruumi, muutes ruumi terviklikuks.

Esiku põrandaosa katmas sisenemisel põrandaplaat, mille ilmekas muster võtab pilgu endale. Põrandaplaadi mustri must toon ühendab nii musta tooni esikukappi kui mustas toonis välisust.

Väike aga armas. Läbimõeldud lahendusega pisike esiku osa. Riiete jaoks lisatud seinte külge kinnitatud riidenagi. Istumiseks võetud kasutusele vana puidust pink, mida ehib paberkoti ümbrises kasvav taim. Esikusse sisenedes valitud pruunikas porimatt, mille toon haakub vana pingiga.

Ilma liigsete detailideta lihtne minimalistlik esik. Iga ese justkui loodud oma kohale. Pilgu saab huvitava disainiga puidust tool.

Kui soovid esikusse hubast valgustust võid tuua valgusketi esikusse. Päevasel ajal on ta stiilne pilguköitja ja õhtul võid kasutada vaid valgusketi esiku ilmestamiseks kui oled kedagi külla ootamas.

Väike hubane valge esik läbimõeldud lahendusega. Hubasust lisab hele puidukarva puitpõrand. Läbivaks tooniks must värvitoon, mida leidub põrandavaibal, esikukapi nuppudel, peegliraamil, kummikutel kui ka plastikust istmel.

Lase esikusse võimalusel looduliku valgust. Nagu meil siin Eestis ikka on pimedat aega rohkem kui valget. Võimalusel tee seetõttu esikus seinad valget või heledat tooni. Hubase ilme loomiseks pane põrandale mõned stiilsed kaltsuvaibad.


 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.