Kuidas kujundada põhjamaist esikut?

Kuidas kujundada põhjamaist esikut?

Kuidas kujundada esikut, et see oleks põhjamaises käekirjas? Millest alustada?

Alusta värvitoonist. Põhjamaised esikud on tavaliselt valget tooni või valge tooni erinevate varjunditega. Armastatakse väga ka halli tooni erinevaid varjundeid. Üha enam on näha põhjamaistes esikutes ka kauni mustriga tapeeti kasutust, mis esiku detailide, aksessuaaride ja mööbliga hästi kokku sulavad. Tavaliselt ei ole kogu esikut tapeediga kaetud, vaid kaetud väike osa esikust, nii ei jää tapeet esikus domineerivaks.

Kui värvitoon või tapeet on paika mõeldud, mõtle edasi põrandakatete valikule. Kas paigaldad esikusse täielikult plaaditud põranda, või osaliselt? Kas katad põranda laminaadiga või linoleumiga? Põhjamaisesse esikusse sobivad heledad põrandakatted (eelistatud on puit). Kui põrand ja seinad valmis, tuleb juba keerulisem- sisekujundus, mis esiku puhul võib osutuda ümpris keeruliseks. Pange kirja kas esikusse on võimalik planeerida panipaikasid või mitte? Kas esikusse mahuks ära kapp, kummut või lükandustega kapp? Milline peegel valida esikusse, kui suur?

 

Element, mida võib leida põhjamaa esikutest, on ka raamitud seinapildid või mõtteterad. Kuna pimedat aega on skandinaaviamaades palju, siis valgustus ja päikesevalgus on esiku kujundamisel samuti väga oluline. Seetõttu on enamjaolt põhjamaine esik värvilt just hele ja valge. Valgustuses kasuta pigem mitut valgusallikat kui ühte ja ainsat. Paigalda valgusteid peeglite lähedusse, seinale ja lakke. Valgusteid kasutatakse mitte ainult valgusallikana, vaid ka dekoratiivelementidena. Hästi sobivad esikusse ka valgusketid.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.