Imeline Petuunia

Imeline Petuunia

Petuunia unikaalne kohanemisvõime erinevate kasvatamistingimuste, erineva mulla ja kliimaga, kerge agrotehnika, pikaajaline ja ergas õitsemine, teevad ta aiapidajate ja haljastajate seas üheks armastatumaks kultuuriks.

Tänapäeval on petuunia suvikute hulgas populaarsuselt üks esimesi lilli, ning uute gruppide ja hübriidide ilmumisega on huvi tema suhtes veelgi suurenenud. Petuuniaid võib sageli näha suvikugruppidena pottides, amplites, rõdukastides ja lillepeenardes. Petuuniate värvivalikusse mahuvad pea kõik toonid, õiemustreid loovad kontrastses toonis sooned, triibud ja varjutused. Petuunia on ka taimearetajate lemmiktaim ning uusi sorte tuleb turule igal aastal. Petuunia õied on kellukakujulised, lehed erksalt rohelised ja veidi karvased.

Petuuniate õieilu jätkub maist septembrini. Ripp-petuuniaid istutatakse amplitesse, pottidesse ja rõdukastidesse ning pinnakattetaimena. Nende õis meenutab aedpetuuniat, kuid võrsed on pikemad ja olenevalt sordist on taim kas põõsja, rippuva või pooleldi rippuva kujuga. Õied on väikesed, keskmise suurusega, suured, lamedad või täidisõied. Värvitoonid varieeruvad valgest ja rohekasvalgest tumelilla, sinise ja roosani. Ripp-petuuniad on võrreldes aedpetuuniatega intensiivsema kasvuga ning vajavad rohkem vett ja toitaineid.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.