Veltekspert pakub Veltron Heaters & Coolers ja Tansun tooteseerias erinevaid soojuskiirgureid

Veltekspert pakub Veltron Heaters & Coolers ja Tansun tooteseerias erinevaid soojuskiirgureid

Eesti kliima on ettearvamatu ning selleks, et õhtuti koduterrassil, verandal või mujal välitingimustes mõnusalt aega veeta saaks, võiks mõelda elektrilise soojendi soetamisele.

Küsimustele vastab Veltekspert

Milliseid soojuskiirgureid on  olemas ning millisesse hinnaskaalassi need jäävad?

Infrapuna soojuskiirgureid on saadaval erineva suuruse ja võimsusega. On elemente, mis kiirgavad sooja külgsuunas, kuid ka selliseid, mis soojendavad ülevalt alla. Enamasti on kõikidel soojendajatel võimsuse reguleerimiseks 2-6 soojuse tugevusastet, mis aitavad vastavalt välistemperatuurile leida just selle kõige nauditavama soojuse. Mõnedel seadmetel, laua kohale riputatavatel soojenditel, on integreeritud LED-valgustid, see annab tootele lisafunktsionaalsust, saate kasutada valgustit eraldi, ilma , et soojendi töötaks.

Kõiki soojuskiirgureid saab hõlpsasti reguleerida kaugjuhitava puldi abil ja valikus leidub isegi nutiseadmega juhitavad mudelid. Veltron infrapunakiirgurite valikus on nii lakke, tuulekastile kinnitatavaid, lakke kettidega kinnitatavaid ja eraldi jalal seisvaid kiirgureid. Enamus neist sobivad nii kodukasutajatele kui ka HoReCa sektorile. Hinnad algavad 129 eurost kuni 569 euroni, ning nende vahele mahub 35 erinevat mudelit.

Kui palju võtavad soojuskiirgurid elektrit?

Elektrilise soojuskiirguri eeliseks on elektri stabiilne olemasolu, soojuse ühtlane jaotumine ja ökonoomsus. Näiteks 2 kW võimsusega soojendi tarbib elektrit vaid 26 senti tunnis. Ehk kui veedate aega oma terrassil õhtujooksul 3-4 tundi, on elektrikulu maksumus kõigest ~1euro.
Millist mudelit valida?

Elektrilistel soojuskiirguritel on palju erinevaid kasutuskohti ning seetõttu on ka seadmete valik lai. Seadme ostmisel tuleks silmas pidada, millise ruumi soojendamiseks kiirgurit kasutatakse. Soojuskiirgurid on väga sobilikud tingimustesse, kus on suured soojuskaod või ruumi(de) kasutamine toimub ebaregulaarselt. Soojuskiirgureid kasutatakse restoranide, baaride ja kaubanduskeskuste terrassidel ja väli söögikohtades, samuti ladude, tootmishoonete jms. soojendamiseks. Kodukasutajad saavad soojendeid kasutada suvilates, rõdudel, väliköökides ja terrassidel. Valikus on klaasitud ja avatud terrassidele soojendeid. Mudeli valikul tuleb lähtuda kohast, kuhu soojuskiirgur paigutatakse, et soojus ka inimeseni jõuaks.
Kuidas soojuskiirgurit kasutada? Kui suurt ala see soojendab ning milliste ilmadega seda kasutada saab?

Soojuskiirguri kasutamine on väga lihtne, tuleb lihtsalt juhe pistikusse panna ja puldist tööle vajutada. Väljasolev ilm ei mängi väga rolli, sest infrapunakiirgur soojendab inimesi ja esemeid, aga mitte õhku. Nii ei vii kerge tuuleiil tuntavat soojust ära ja soojendavat mõju võib tunda kohe pärast terrassisoojendi sisse lülitamist. Valikus on ka küttepaneelid, mida soovitame kasutada sisetingimustes ja klaasitud terrassidel. Lisaks kõigele peletavad infrapunasoojendid sääski ja eemaldavad niiskuse.

Tekst/Kujundus: veltekspert.ee / Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: veltekspert.ee

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist AED

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.