Retsept | Kaukaasia šašlõkk

Retsept | Kaukaasia šašlõkk

Koostis:

1 kg veiseliha (näiteks kaelaliha või sisefilee)
2 sibulat
4 küüslauguküünt
1 sidrun
2 sl äädikat (punase veini või õunasiidriäädikas sobivad hästi)
3 sl oliiviõli
1 tl kuivatatud tüümiani
1 tl kuivatatud rosmariini
1 tl jahvatatud musta pipart
1 tl soola
1/2 tl tšillipulbrit (valikuline)
1 punane pipar (soovi korral)
Värsked ürdid (petersell või koriander, serveerimiseks)

Valmistamine:

Lõika liha väikesteks kuubikuteks (umbes 3–4 cm). Haki sibul ja küüslauk peeneks ning aseta need suurde kaussi. Lisa sidrunimahl, äädikas, oliiviõli, tüümian, rosmariin, sool, must pipar ja tšillipulber. Sega kõik hästi läbi. Lisa liha ja sega, et kõik tükid saaksid marinaadis ühtlaselt kaetud. Lase lihal marineeruda vähemalt 3–4 tundi, ideaalis öö läbi külmkapis. Soojenda grill kõrge temperatuurini. Keera liha vardasse ja aseta grillile. Grilli liha umbes 10–15 minutit, aeg-ajalt keerates, kuni see on küps ja pealt kergelt pruunistunud. Kui kasutad puidugruusi, lisa mõned puidutükid suitsu andmiseks, et anda lihale veelgi rohkem maitset. Serveeri šašlõkki värskete ürtide ja näiteks värske salati või grilli köögiviljadega.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Scandinavian HOME veebiajakiri toob teieni inspireerivaid kodusid, kaasaegseid sisekujundustrende ning uudiseid disaini ja arhitektuuri maailmast. Samuti leiate siit maitsvaid retsepte, praktilisi ilunippe, aiaplaneerimise soovitusi ja ideid reisimiseks.

jälgi meid siin

Scandinavian HOME

- aastast 2015 -

.