Retsept | Miljonäri kook

Retsept | Miljonäri kook
Miljonäri kook on Inglismaal vana hea  klassika! Muretaigna küpsise, magusa pehme karamelli ja kaetud šokolaadiga on see maius, mida kõik armastavad. Kuidas valmistada miljonäri kooki? Esialgu võib see tunduda veidi hirmutav, kuid kinnitan teile, et see pole nii keeruline kui arvate!
 
Koostisosad:
 
 
Küpsisepõhi:
125g (1/2 tassi) võid, toatemperatuuril
50g (1/4 tassi) suhkrut
 175g (1 + 1/3 tassi) tavalist jahu
 Näputäis soola
 
Karamell:

200g (2/3 tassi) kondenspiima
125g (1/2 tassi) võid
125g (2/3 tassi) suhkrut
2 spl kuldset siirupit
1 tl vanilliekstrakti
Näputäis soola
 
Šokolaadi kate:
200g hea kvaliteediga piimašokolaadi

 

Valmistamine:

 Koogi põhi:
Määri ja vooderda küpsetusvorm, seejärel kuumuta ahi temperatuurini 180 ° C. Klopi või ja suhkur segistis kergeks ja kohevaks. Sõelu sisse jahu ja lisa sool. Sega, kuni moodustub tainas. Suru tainas ühtlaselt ettevalmistatud vormi ja torgi kogu kahvliga läbi. Küpseta ahjus 15-20 minutit, kuni pealt on lihtsalt kuldne. Jahutage täielikult.

Karamell:
Pange kõik koostisosad suurde potti  madalal / keskmisel kuumusel. Segage, kuni kõik on lahustunud, seejärel keetke. SEGADA Sagedasti ja hoogsalt. Pärast keemist segage pidevalt, nii et see ei jääks kinni ja ei põleks panni põhjas / servades.m Kui see muutub paksuks ja on heleda karamellivärviga või jõuab temperatuurini 107 ° C, eemaldage kuumus ja jätkake segamist minut või kaks. Kalla karamell küpsisepõhjale, määri ühtlaselt laiali ja lase täielikult jahtuda.

Šokolaadi lisamine:
Murra šokolaad klaasnõusse. Pliidil sulamiseks pange kauss vaikselt podiseva veega pannile ja segage, kuni see on sulanud. Mikrolaineahjus sulamiseks kuumutage iga 10 sekundi järel iga kord korralikult segades, kuni kaks kolmandikku sulab. Seejärel segage hästi, kuni see on täielikult sulanud. Vala sulatatud šokolaad karamellile ja silu puulusika tagumist osa kasutades.

Retsept | Miljonäri kook
Retsept | Miljonäri kook
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: iheartkatiecakes.co.uk

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.