Koostis:
500 g värskeid porgandeid
2 spl võid
2 spl pruuni suhkrut
1/2 tl soola
1/2 tl musta pipart
1 tl värsket või kuivatatud tüümiani (valikuline)
1/2 dl vett
Klasuurimiseks:
2 spl mett või siirupit
1 spl sidrunimahla
1/2 tl vaniljeekstrakti (valikuline)
Valmistamine:
Koori porgandid ja lõika need soovitud suuruseks. Üks võimalus on lõigata need pikuti neljaks, et nad oleksid kaunid ja kergesti söödavad. Pane porgandid suure potti ja lisa vesi. Keeda porgandeid umbes 5-7 minutit, kuni need on veidi pehmed, kuid siiski krõbedad. Tühjenda vesi ja jäta porgandid kõrvale. Kuumuta pannil või, kuni see sulab, seejärel lisa pruuni suhkru, soola ja pipra segu. Kui suhkur on sulanud ja segu on ühtlane, lisa keedetud porgandid pannile. Sega porgandeid pannil, kuni need on ühtlaselt kaetud klaasi segu. Lisa vesi ja lase segu keema tõusta. Vähenda kuumust ja lase porgandid madalal kuumusel haududa, kuni klassuuri maht on vähenenud ja porgandid on kenasti glasuuri kaetud.
See võtab umbes 5-10 minutit. Kui porgandid on valmis, lisa mee, sidrunimahla ja vaniljeekstrakti. Sega hästi, et kõik komponendid saaksid omavahel seguneda. Serveeri klasuuritud porgandid soojalt, kaunista värske tüümianiga või muude roheliste ürtidega, kui soovid. Klasuuritud porgandid sobivad ideaalselt lisandiks erinevatele liharoogadele ja annavad lauale kauni värvi ning maitse. Naudi!
Veebiajakiri Scandinavian HOME