Sügisene muruhooldus

Septembrikuu toimetused

Sügisene muruhooldus hõlmab riisumist, väetamist ja õige pikkusega niitmist. Riisumine peaks toimuma regulaarselt, sest liiga paks lehekiht ei ole hea - tekivad haigused ja liigniiskus, mistõttu võib see sambla kasvama panna. Kui see on juhtunud, saab tavaliselt samblast lahti spetsiaalsete samblaeemaldusvahenditega.

Samas ei tasu ka liiga paljaks riisuda aeda. Rehitsege lehti põõsaste ja puude alt, kuid mõningad langevad lehed võiksid sinna siiski alles jääda. Need toimivad hea orgaanilise väetisena ja kaitsevad põõsaste juuri niiskuse aurustumise eest. Samuti võid õrnast lehekihist niidukiga üle käia ja hakke murule väetiseks jätta. Sama kehtib niidetud muru kohta. Kui seda on aga palju, siis tuleb niidetud muru ja lehed juba kompostikasti viia, sest paksu niite jätmine murule soodustab sambla teket.

Laske murul sügisel järk-järgult kasvada veidi pikemaks kui suvel. Puistake sügisel murule väetist ja kindlustage toitainete kättesaamine. Sügisene riisumine ja murujäätmed on kõige lihtsamini kompostitavad. Komposti tuleks sügisel korralikult pöörata ja kasta, enne kui see jõuab külmuda. Kompostikastis saab kasutada ka spetsiaalset kompostisegajat, mis kiirendab kompostimise protsessi.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.