Uhke palmimaja palmse mõisas

Uhke palmimaja palmse mõisas

Kindlasti on meist paljud külastanud juba Palmse mõisaansambli üht kaunimat hoonet Palmimaja, kuid kes seda veel teinud pole, siis soovitame kindlasti, sest seda saab hetkel teha täiesti tasuta.

Võrratu Palmse mõisa Palmimajja saab siseneda mõlemalt poolt maja. Peamaja poolt tulles tervitab Palmimajja sisenejaid juba enne sisemist võrratud maast laeni, puiduga raamitud aknad ja kahele poole avatavad uksed, mis lõpetavad ülal kauni kaarja osaga, mis lisavad nii välisilmele kui sisemisele ilmele uhke, suursuguse, tolleaegsele arhitektuurile omase ilme. Samas annavad ruumile need maast laeni Palmimaja jaoks ideaalsed, raamitud aknad koos ustega, ka tänapäeval rohkelt looduslikku valgust, mida sealsed taimed väga naudivad.

Ajalooliste andmete põhjal on antud hoone ehitatud 1870. aastatel Alexander von der Pahleni ajal ja taastatud 20. sajandil, mil ta vahepeal oli lausa varemetes. Taastamine toimus vanade fotode järgi, kus esindusliku palmisaali keskosaga suudeti taastata ka palmisaali kahele poole jäävad, suurte, klaasitud viilkatustega tarbekasvuhooned, millest ühes kasvatatakse hetkel tomateid, teises hoone osas aga leiab eest suurepärase ülevaate kaktuselistest.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.