Retsept | Krõbe baguette võileib tomatite ja juustuga

Koostis:
Baguette 1tk
Oliiviõli 2 spl
Head juustu väga õhukeseks viilutatud, 70g (aromaatne kõva juust)
Pooleks lõigatud kirsstomatid, umbes 12tk
Mustad oliivid (vastavalt soovile)
Küüslauk, õhukeselt viilutatud
Värsked tüümianilehed, väikesest peotäiest piisab
1 supilusikatäit musta pipra terad, uhmris purustatud

Valmistamine:
Seadke ahi 220°C  peale ja vooderdage küpsetusplaat küpsetuspaberiga.


Aseta baguette’i alumine pool vooderdatud alusele, pintselda leiba 1 spl oliiviõliga ja aseta peale juust,  tomatid ja oliivid. Nüüd lisage  ülejäänud oliiviõli, tüümian, küüslauk ja pipar.  Küpseta ahjus umbes 20 minutit või kuni juust on sulanud ja tomatid pehmed. Viimased paar minutit võid ka baguette’i ülemist poolt küpsetada. Kui see on valmis, puista peale veidi värsket tüümiani, maitsesta soolaga (vajadusel) ja naudi!

 
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: Erakogu

Head teemad lugemiseks

Enim loetud artiklid

"Soovid meie ajakirjas reklaami, siis kirjuta toimetusele"

scandinavianhomeajakiri@gmail.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.