Retsept | Klassikaline marineeritud kõrvits ja marineeritud kõrvitsad kerges apelsinimahlas

Klassikaline marineeritud kõrvits

Koostis
1 kg kõrvitsakuubikuid (puhastatud kaal)
1 l vett
3 sl 30% äädikat
400g suhkrut
6 tera nelki

 

Valmistamine

Koori kõrvits, eemalda seemned ja lõika viljaliha kuubikuteks. Lisa potti vürtsid ja suhkur. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda tasasel tulel umbes 45-50 minutit, kuni kõrvitsakuubikud on sobivalt pehmed. Pane kuumalt steriliseeritud kuumadesse purkidesse. Igasse purki pista ka nelki

 

Marineeritud kõrvitsad kerges apelsinimahlas

Koostis

2kg kõrvitsat (tükeldatud)

1,5 l vett

3-4 sl 30% äädikat

10 tera vürtsi

10 tera nelki

2 kaneelikoort

450g suhkrut

Ühe apelsini koor ning mahl

 

 

Valmistamine

Tükelda kõrvits, lisa potti vesi ja äädikas, ning lase üks öö seista. Järgmisel päeval pane maitseained marlist tehtud kotti, lisa suhkur, apelsini koor ja mahl. Kuumuta marinaad keema  ja hauta tasasel tulel, kuni kõrvits muutub läbipaistvaks. U. 30-50 min. Olenevalt kõrvitsast. Pane kuumalt steriliseeritud kuumadesse purkidesse.

 
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: Johan Gotta

Head teemad lugemiseks

Enim loetud artiklid

"Soovid meie ajakirjas reklaami, siis kirjuta toimetusele"

scandinavianhomeajakiri@gmail.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.