Retsept | Lehttaigna ploomikook

Ploomikoogi kiireks ja hõlpsaks küpsetamiseks ei pea olema superkokk, piisab heast retseptist ja põletavast soovist, midagi uut proovida. Meie ploomikook on hea koos õhtuteega või lihtsa hommikusöögina. Soovi korral puista peale tuhksuhkrut.

 

Koostis

500g lehttaigen   
1 muna 
500g ploome

5spl vanillisuhkur

Valmistamine

Pese ploomid ja kuivata, lõika ploomid pooleks ja eemalda kivid. Võta lahtikäiv koogivorm ja vooderda lehttaignaga. Nüüd vala vormi poolikud ploomid ja peale raputa vaillisuhkrut. Keera taigna servad alla ja pintselda lahtiklopitud munaga. Küpseta ahjus 185kraadi, 45 minutit. Lase jahtuda ja naudi

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: J.Gotta
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.