Retsept | Väga hääd hapukurgid

Koostisosad

 

1 kg kurke
1 l keedetud ja jahutatud vett
1  spl soola
1 spl suhkrut
Punt tilli
4 küüslauguküünt, purustatud noa lameda külje või klaasi põhjaga
pipraterad
 1/2 tl. punase pipra helbed

 

 Valmistamine:

Keeda vesi, lisa sool ja suhkur.Nüüd  jahuta vesi maha. Lao purki vaheldumisi kurgid, (kel soovi võib kurgid viilutada või lõigata neljaks)  tilliõisikud ning küüslauk. Kui soovid võid lisada pipart.  Küüslauku koorida pole vaja, aga võib küüned keskelt pooleks lõigata, siis imendub maitse paremini. Viimasena kalla kurkidele peale vesi. Purki ära kaaneta. Jäta toasoojusesse või veidi jahedamasse kohta ööpäevaks seisma

 

 

 
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: Erakogu

Head teemad lugemiseks

Enim loetud artiklid

"Soovid meie ajakirjas reklaami, siis kirjuta toimetusele"

scandinavianhomeajakiri@gmail.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.