Retsept | Rabarberimahl

Koostisosad
rabarbrit
vett
suhkrut

Valmistamine
Mahlaks kasutatakse jämedaid punasevärvilisi varsi. Tükelda pestud, kuid koorimata rabarber ja keeda väheses vees (1 kg rabarbri kohta 4-6 dl vett) ja pane hõredale riidele nõrguma, kuid mitte surve alla. Saadud mahlale lisa 1 l kohta 300-500 g suhkrut, keeda, riisu ära pealekogunenud vaht ja vala eelkuumutatud pudelitesse, mis sulge kohe. Suhkruga mahlast on lihtne valmistada morssi ja teisi karastavaid jooke.

 

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: erakogu
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.