Retsept | Kaneelirullid

Tainas:
2,5 dl piima, 25 g pärmi, 100 g suhkrut, 1 tl soola, 450 g jahu ja 100 g toasooja võid

Täidis: 100 g toasooja võid, 100 g suhkrut, 5 tl jahvatatud kaneeli
1 sl kaneeli-suhkrusegu (täidisele pealeraputamiseks)

Valmistamine:

Kuumuta piim käesoojaks. Hõõru pärm, suhkru ja soolaga ühtlaseks. Vala  juurde piim. Sega kuni suhkur on lahustunud. Lisa segades juurde jahu ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas kohas rätiku all  umbes 1 tund kerkida. Täidise valmistamiseks vahusta või suhkru ja kaneeliga. Rulli kerkinud tainas jahusel pinnal umbes 0,5 cm paksuseks ristkülikuks.

Määri peale võisegu ning raputa peale veel täiendavalt 1 sl kaneeli-suhkrusegu. Murra tainas pikuti pooleks ning lõika sellest välja 12 riba. Lõika ribadesse sälk nii, et ülemine ots jääks kinni. Keera tainaribad keerdu ning vormi neist pisikesed pätsid. Lase neil kerkida veel umbes 10 minutit ning seejärel küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: erakogu

Head teemad lugemiseks

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.