Retsept | Kodune keeks

Koostis:
200 gr võid
200 gr suhkrur
200 gr jahu
1 sidruni mahl ja riivitud koor
5 muna

Valmistamine:
Vahusta toasoe või poole suhkruga. Sega juurde  ülejäänud suhkruga vahustatud munad. Järgmisena sega juurde sidrunikoor ja -mahl ning sõelu taina hulka jahu. Sega ühtlase tainamassi moodustumiseni.

Kalla segu  võitatud keeksivormi, lükka lusika või spaatliga tainas ühtlaselt laiali ning küpseta 180 kraadi juures vähemalt 45 minutit. Keeksi küpsust võid kontrollida tikuga – kui keeksi sisse torgatud tikk jääb kuivaks ja puhtaks, on keeks läbi küpsenud.

Head teemad lugemiseks

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: Johan Gotta
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.