Retsept | Jõhvikane jõhvikakeeks

Koostis

250 g võid
4.5 dl suhkrut
5 tk muna
4.5 dl nisujahu
200 g hapukoort
1 sl kontsentreeritud apelsinimahla
200 g sügavkülmutatud jõhvikaid
tuhksuhkrut

Valmistamine

Tõsta kõik ained peale jõhvikate toasooja. Vahusta või ja suhkur. Lisa ükshaaval vahustades munad. Lisa vähehaaval jahu, ära liialt sega.
Lisa hapukoor, apelsinimahlakonsentraat ja viimasena jäised jõhvikad. Jõhvikad tuleb võtta otse külmikust, siis ei jõua nad tainale värvi anda ja püsivad paremini koos. Võta auguga koogivorm. Vala tainas võitatud vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 1 tund, kuni kooki torgatud puutikk puhtaks jääb.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: erakogu
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.