Retsept | Peedi hummus

Koostis
3 väikest või 2 keskmist röstitud peeti
425g konserveeritud kikerherneid
2 küüslauguküünt, hakitud
1 sidruni mahl
1 tl jahvatatud koriandrit
1 tl peeneteralist soola
1/4 tassi tahini
oliiviõli
serveerimiseks leib & avokaado viilud

 

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 kraadini. Eemaldage värskelt peedilt rohelised lehed ja loputage iga peet põhjalikult veega. Mähi ettevalmistatud peedid alumiiniumfooliumist taskusse. Rösti 45 min – 1 tund olenevalt peedi suurusest. Eemaldage ahjust ja laske jahtuda – koorige peet, kui see on jahtunud, nahk peaks kohe maha libisema.

 

Alguses  tuleb kikerherned  veest nõrutada. Nüüd lisage röstitud peet köögikombaini  koos poole sidruni mahlaga ja segage kuni kõik on peeneks hakitud. Kui peet on hästi hakitud, lisage köögikombaini kikerherned, küüslauk, ülejäänud sidrunimahl, koriander, sool ja tahini ning segage veel, kuni kõik on hästi segunenud. Blenderda hummus täiesti ühtlaseks.
 

Tõsta lusikaga hummus serveerimisnõusse, nirista peale veidi oliiviõli ja tõsta peale soovitud lisandid: värske koriander või petersell ja natuke värskelt jahvatatud koriandriseemneid


Serveeri leiva ja avokaado viiludega.

 

Kodus hummuse valmistamine ei saaks olla lihtsam.  Röstitud peet lisab hummusele oma magusat, maalähedast iseloomu ja loomulikult sügavat imelist värvi!

 
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: Erakogu

Head teemad lugemiseks

Enim loetud artiklid

"Soovid meie ajakirjas reklaami, siis kirjuta toimetusele"

scandinavianhomeajakiri@gmail.com

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.