logo.png
Image
kk-logo.png

Lauale andmisel puistata kastmesse hakitud sibulapealseid

keeta kastet 10-12 minutit ja maitsestada soolaga

Lõpuks maitsestada soola, suhkru ja võiga

Sega oliiviõli, sool ning pipar ja hõõru liha seguga.

Rösti pannil võis või õlis saiakuubikud ja puista serveerides supile.

Määri üks tükk fooliumit kergelt õliga üle ning aseta lõhefilee nahk allpool selle peale.

Mahetoit ehk ökotoit on tervislik ja puhas toit

Meil oli hea meel maitsta ja proovida SirLoin täisuitsuvorsti, suitsuvorsti juustuga, juustuviinereid ja Vinnuka maheveiselihasnäkki ja Vinnuka mesist kadakat.  Kõige enam üllatas ja plusspunktid saab meilt kindlasti Sir Lon juustuviinerid, mille maitse oli ütlemata hea.

Näitleja Sander Rebane

“Minu lemmik on vegan kikerherne kookose karri köögiviljadega " Lisa potipõhja oliiviõli, karripasta, hakitud sibul ja ribastatud porgand. Kuumuta pisut, lisa kikerherned, köögiviljad ja kookospiim.
Image

Paljude poolt armastatud näitleja Kristjan Lüüs, armastab oma naise tehtud fetajuustu salatit

Lihtne tomati, sibula ja fetajuustu salat  Vahemere stiilis, kus on palju värsket, imemaitsvat fetajuustu, oliiviõli ja punase veini äädika kastet!

Kanaliha on tervislik

Kui armastad kanaliha, siis neid retsepte hakkad samuti armastama

Tõsta lusikaga peale ka kastet ning rulli wrapid kokku

Magus mesi koos küüslauguga on imeline kooslus

Te ei usu, et sellel lihtsal retseptil on vaja ainult 7 koostisosa nagu basiilik, küüslauk, oliiviõli,

...

Kas olete maitsnud marmelaadi, mille maitsed on täis suve ja värskust?

Ja neid suviseid maitseid pole üks ega kaks, vaid palju, palju rohkem. Kui kõik üle lugeda, siis enamus marjad, mida teame on marmelaadi osavalt peidetud. Vaarikas, aroonia, astelpaju, jõhvikas jne.

Koduekstra muudab pidupäeva pidulikumaks

Kui sinugi kodust puudub veel Eesti lipp, siis tuleks seada sammud Koduekstrasse, kus leiab väga hea valiku erinevaid Eesti lippe nii käes hoidmiseks, auto külge kinnitamiseks kui ka loomulikult lipuvardasse panekuks. 

Retsept | Hapukoorekaste

Jahu kuumuta võis helekollaseks, lisada liha- või aedviljaleem, keeta 5-10 minutit, seejärel lisada koor, kuumutada keemiseni, maitsetada.

Kuumuta koor keemiseni. Tükelda šokolaad ja sulata rõõsas koores koos võiga.

Vahusta munavalgeid seni, kuni munavalgesse sügavad visplivaod tekivad.

Serveeri ahjusooja või veidi jahtununa

Kartulist suupistete valmistamine on väga lihtne

Munad suhkruga vahtu ja lisad vaikselt jahu. Segad õrnalt läbi ja valad rabarberitele.

Naudi koos teistega söögitegemist ja imelisi toite

Mälestusi saab elus kaasa, kui neid ise luues. Üks mida kunagi mäletame ja koos sõpradega meenutades naerame on koos vahva kokkamine. Eks ta keeruline ole, kui korraga vallutab köögi seltskond gurmaane, kes üksteist püüavad oma teadmistega veel sõbralikult üle trumbata.

Näitleja Marta Laan “Minu lemmiktoit on vaieldamatult sushi”

Kalla riisikogus potiga vette (külma) ja sega seda seni kuni vesi muutub häguseks. Seejärel nõruta riis hägusest vees ja lase peale uus vesi. Jätka riisi loputamist  ja tee sarnast protseduuri seni kuni vesi jääb selgeks.

Retsept | Kartulid tüümianiga

Paljudele meeldivad küpsetatud kartulid. Proovi imemaitsvaid kartuleid valmistada hoopis grillil. Tee fooliumist küpsetusvorm, lõika kartulid pooleks (kui on suuremad lõika ribad). Kartulid maitsesta õli, hakitud küüslaugu, tüümiani, soola ja pipraga. Pärast kartulite valmimist haki peale murulauku ja pigista sidruni mahla.

Suvine värskus ühes supis

Ribadeks lõigatud maitseviljad hautada rasvas, lisada sektoriteks lõigatud tomatid, paprika, jahu sool ja hautada edasi, siis lisada keev vesi, keeta kõike koos 5-10minutit, maitsestada. Lauale andmisel lisada juust, hapukoor ja basiilik.
Image

Imelise avokaado ja muna kooslus, sobib hästi hommikusöögiks.

Sega riivsai või -leib rõõsa koorega ja lase 5-10 minutit paisuda.

Marineeritud heeringas punase sibulaga. Kalasõber jääb kindlasti rahule.

Mõnusalt terav ja täis värskust

insta.png

    Retsept | Lihtne marjakook

    Sega kausis muna, suhkur, hapupiim ja vedel margariin. Lisa omavahel põhjalikult läbisegatud kuivained ja ühenda tainaks võimalikult vähese töötlemisega, et kook ei muutuks sitkeks. Kalla tainas pehme
    Image

    Retsept | Laimine tšillikana

    Tee igale kanafileele terava noaga 3-4 sisselõiget. Haki tšilli. Sega tšilli, mesi ja õli kausis, lisa sool ja pipar. Pigista segule laimimahl ja sega läbi. Antud seguga määri kanafilee ja küpseta kuldpruuniks.

    Retsept | Praetud räimed

    Roogi kalad ja eemalda pead. Klopi supitaldrikusse või kausikesse lahti muna. Mõõda jahu puhtasse kilekotti, lisa kalad, sule kott ja raputa   korralikult läbi. Võta räimed ükshaaval   sabapidi   jahukotist, kasta   munasse ja pane tulisele pannile.  Prae  kalad õlis mõlemalt  poolt kuldseks ja krõbedaks. Maitsesta kuumad kalad natukese soolaga.

    Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa muna ja jätka vahustamist.

    Täpselt nagu lapsepõlves

    Vahusta või ja suhkur. Lisa ükshaaval vahustades munad.

    Pane filee, nahk allpool, küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi.

    Kuumuta pannil õli. Pane hakk-kotletid pannile ning prae 5 minutit mõlemalt poolt

    Kas neid retsepte oled proovinud valmistada?

    Retsept | Vaarikarull

    Suvel kui vaarikad valmivad küpseta üks maitsev vaarikarull

    Loe edasi...

    Retsept | Õunakook nagu unistus

    Üks maitsev õunakook

    Loe edasi...

    Retsept | Magusad saiad (Kardemonisaiad)

    Pärm hõõrutakse 1tl. suhkruga vedelaks, lisatakse leige piim, umbes pool jahukogusest ja lastakse 15-20 minutit kerkida.
    Image

    Retsept | Grillitud krevetid

    Puhasta krevetid ja aja vardasse. Seejärel valmista marinaad, millega määrid krevetid kokku. Selleks haki küüslauk, jalapeno. Nüüd riivi laimi koort mõlemalt laimilt ja seejärel pigista peale laimimahla . Maitsesta soola ja pipraga. Antud marinaadiga määri vardas olevad krevetid ja küpseta õrna kuumusega grillil. Valminud krevettidele haki peale koriandrit.

    Retsept | Kakaotarretis

    Vahusta vahukoor suhkruga, sega juurde hapukoor. Lisa želatiin, vala segu vormidesse ja hoia vähemalt kaks tundi külmkapis.

    Pavlova on midagi nii head, et kes korra proovinud jääbki seda armastama

    Suvel kui vaarikad valmivad küpseta üks maitsev

    ...

    Rootslaste klassikaline hakkliharoog.

    ...

    Mis saab olla parem kui marjane marjakook

    Lahtist pirukat on lihtne valmistada ja valmib väga kiirelt

    ...

    Proovi kindlasti neid retsepte valmistada

    Retsept | Rootsi lihapallid

    Sega riivsai või -leib rõõsa koorega ja lase 5-10 minutit paisuda.

    Loe edasi...

    Retsept | Besee

    Vahusta munavalgeid seni, kuni munavalgesse sügavad visplivaod tekivad.

    Loe edasi...

    Retsept | Punasesõstra mahl

    Kindlasti on võimalusi mahla valmistamiseks mitmeid ja kõigil omad retseptid. Meie toome teieni ühe kõige lihtsama. Korja marjad, pane potti, lisa vesi ja keeda niikaua kuni marja kestadest on mahl väljas. Kogu keedetud mahl kurna läbi marli. Lisa mahlale suhkur vastavalt maitsele või soovile. 
    Image

    Retsept | Nagu limonaad - täis värskust ja suve

    Vaja läheb gaseeritud vett, laimi, maasikaid ja värskeid piparmündi lehti. Vala gaseeritud vesi kannu,  lisa  palju jääd, pestud maasikad, piparmünt ja viilutatud laim. Kindlasti joo jooki külmalt:)

    Retsept | Maasikad šokolaadis

    Pese maasikad jooksva veel all ja kuivata õrnalt. Sulatašokolaadkuumaveevannil ja kasta peaaegu üleni šokolaadi sisse. Kastetud šokolaadiga maasikad pane küpsetuspaberile tahenema. Kui šokolaad tahenenud on magus suutäis serveerimiseks valmis

    Grillida võib nii suvel kui ka talvel, maitsed tulevad ikka samad

    Sega väikeses kausis kokku sulatatud või, küüslauk ja

    ...

    Sega kausis mesi, sojakaste, veiniäädikas, ingver ja

    ...

    Kuidas valmistada väga head jahutavat kokteili, mida eriti hea on juua suvel palava

    ...

    Kuumuta koor koos pruuni suhkruga, saadud karamelliga vala koogid üle.

    Armastad lihtsat toitu, valmista seda kartulist

    Retsept | Hernesupp

    Pane herned 6h külma vette likku, Pane herned koos leovee, kruupide ning lihaga keema. Keeda tasasel kuumusel, kuni kõik ained on pehmed. Maitsesta. Võta liha supist välja, eemalda kondid ja lõika liha väikesteks tükkideks ning pane supi sisse tagasi.

    Retroretsept | Suitsukilud õlis (sprotid)

    Suitsukiludel lõigata ära pea ja saba. Kalad laduda tihedalt nõusse, kallata peale õli, sulgeda kaane või tsellofaaniga ja kuumutada keevas vees või 150 kraadises ahjus 1-2 tundi. Säilitamiseks sulgeda purgid kuumana õhukindlalt vastavate kaantega. Lauale anda väikesel vaagnal, kaunistuseks sidruniviilud.

    Retsept | Kurgikaste

    Maitsevili ribastada ja kuumutada rasvas, lisada jahu, kuumutada, lisada vedelik, keeta 10 minutit. Lõpuks lisada õhukesed kurgiviilud, hapukoor ja maitsestada

    Vastlapäeval meie lemmikud

    Lisa leigele piimale suhkruga vedeldatud pärm ja kuni pool jahust. Klopi segamini ja lase soojas kohas rätikuga kaetult kerkida, kuni taina pinnale tekivad väikesed mullikesed. Sega kerkinud tainale juurde sool, kardemon, jahtunud sulavõi, lahtiklopitud munad ja ülejäänud jahu.
    Image

     Ahjust väljavõetud saiad pannakse taignalauale ja kaetakse rätikuga

     Küpsetatakse mõõdukalt kuumas ahjus kuldkollaseks

     Hõõru toasoe pärm vähese suhkruga vedelaks.

     Lihtne valmistada ja väga maitsev elamus

     Lihtne valmistada ja väga maitsev elamus

    Sega tükeldatud ained kastmega läbi ning lase tund-kaks maitsestuda

    Retsept | Maasikad šokolaadis

    Kui šokolaad tahenenud on magus suutäis serveerimiseks valmis.

    Loe edasi...

    Retsept | Omlett ahjust

    Küpseta 30-35 minutit, kuni ahjuomlett on hüübinud ja pealt kenasti kuldne.

    Loe edasi...

    Retsept | Ahjukartulid krevettide ja tilliga

    Maitsvad ahjukartulid krevettide ja tilliga, maitsevad kindlasti paljudele. Neid on lihtne valmistada ja ei vaja palju aega.

    Loe edasi...

    Retsept | Pekikaste

    Pekk lõigata kuubikuteks, praadida koos hakitud sibulaga, lisada jahu ja kuumutada kuldpruuniks, valada peale kuum vedelik, keeta läbi ja maitsestada.

    Kolm põhjust, miks süüa veiseliha

    Veiseliha on maailmas hinnatud toiduvalmistamiskomponent, mis lisaks lõpututele valmistamisviisidele ja hõrkudele maitseelamustele on inimorganismile kasulike ainete varasalveks.
    Image

    Retsept | Kreemikas lillkapsa supp

    Lõika lillkapsas väiksemateks õisikuteks ning pane koos tükeldatud kartulitega keema, vesi peaks köögivilju vaevalt katma. Lisada puljongikuubikud ja lasta pehmeks keeda. Keemise lõpus lisada peenikese riiviga riivitud porgandid. Kui kartulid ja lillkapsad on täiesti pehmed, valada enamus veest ära ning püreestada saumikseriga pudruks.

    Retsept | Väikesed õunakoogid karamelliga

    Purusta küpsis, sega juurde või ja suhkur. Antud segu  puista muffini vormidesse (natuke segust pane kõrvale raputamiseks koogi peale).
    Sega toorjuust munaga ja vala segu küpsisesegule. Haki õunad peeneks ja raputa toorjuustule, nüüd lisa peale alles jäänud küpsisesegu.

    Tükeldatud seened ja sibulad segada maitsestatud hapukoorega

    Tulisesse rasvainesse lüüa muna nii, et rebu jääks terveks. Lasta hüübida, mitte pruunistada.

    Kaunistada maitserohelise ja tomatilõikudega.

    Igale leivaviilule määrida võid või maitsestatud võisegu.

    Piimas või vees leotatud heeringad fileerida.

    Retsept | Grillitud lõhe

    Määri üks tükk fooliumit kergelt õliga üle ning aseta lõhefilee nahk allpool selle peale. Maitsesta kala meresoola ja purustatud musta pipraga. Lõika sidrun pooleks, ühe poole mahl pressi otse kalale, teine pool sidrunit lõika õhukesteks viiludeks.

    Pese ploomid puhtaks ja lõika pooleks, eemalda kivid. Pane ploomid potti ja lisa vesi.

    Jahtudes moos pakseneb veelgi. Serveeri liha kõrvale.

    Koori juurviljad, lõika suurteks piklikeks kangideks (peedid võid tükeldada ka õhukesteks sektoriteks)

    Surista kokku pesto. Maitsesta soola ja pipraga.

    Sega kokku marinaad. Pane lihalõigud ahjuvormi ja kalla marinaad peale.

    Sega omavahel hakkliha, hakitud sibul, väheses vees leotatud saiaviil, muna ja maitseained.

    Retsept | Põhjamaa burger

    Lõika sibul pooleks. Haki üks sibulapoolik peenelt, teine lõika õhukesteks viiludeks. Sega hakkliha, petersell ja hakitud sibul, maitsesta soola-pipraga. Vormi neljaks burgeriks ning pane külmkappi veidikeseks. Kuumuta pannil õli. Pane hakk-kotletid pannile ning prae 5 minutit mõlemalt poolt (kokku siis 10 minutit).

    Ahi kuumutada 180-200 kraadini, pirukat küpsetada u 30 minutit

    Sõelu mandlijahu ja tuhksuhkur omavahel kokku. Alusta munavalge vahustamist lisa vähehaaval suhkur.

    Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna, seejärel sool ja jahu.

    TASUTA VEEBIAJAKIRI SCANDINAVIAN HOME

    Scandinavian Home on tasuta veebiajakiri lugejatele, mis kajastab suures mahus kodusisustusideid. Peale kodusisustus ideede leiab aga lugeja meie lehelt veel põnevaid ideid ja inspiratsiooni.
    001.png

    Loe ajakirja mobiilis

                     

     

    Liitu uudiskirjaga

    Liitu uudiskirjaga

    OTSING