Retsept | Vürtsmoos õunaga

Koostis 350 g  hapukaid õunu
1  väike sibul
2  küüslauguküünt
1  väike punane tšillipipar
50 g  rosinaid
100 g  kuivatatud jõhvikaid
1, 5 dl  moosisuhkrut
2 dl  vett
5 sl  õunaäädikat
0, 5 tl  soola
1 pakk  Rebitav seapraad röstitud sibulatega
Valmistamine Koori ja tükelda õun kuubikuteks. Koori ja haki ka sibul ning küüslauk. Puhasta pooleks lõigatud tšilli seemnetest ja haki peeneks. Mõõda kõik ained kastrulisse ja kuumuta keemiseni. Keeda vaiksel kuumusel 10 minutit, kuni saad mõnusa paksusega vürtsmoosi ja lase jahtuda. Jahtudes moos pakseneb veelgi. Serveeri liha kõrvale.
Allikas: Rakvere LK, retsepti autor: Lia Virkus
Foto: Pinterest.com
Liitu uudiskirjaga

OTSING