Retsept | Ploomimoos

Retsept | Ploomimoos

Image
Koostis

1 kg ploome
400g suhkrut
1 kaneelikoor
1 dl vett

Valmistamine

Pese ploomid puhtaks ja lõika pooleks, eemalda kivid. Pane ploomid potti ja lisa vesi. Kuumuta keemiseni ja keeda 10 minutit. Nüüd lisa kaneelikoor ja suhkur, keeda veel 20 minutit või kauem, samal ajal pidevalt segades ja vahtu koorides (vaht ajab hiljem moosid käärima, et selle on vaja see ära koorida keemise ajal). Mida kauem kuumutad moosi, seda kreemisem tulemus tuleb ja ploomi koored keevad ära. Steriliseeri purgid ja kaaned ehk kuumuta läbi kuumas vees või pane praeahju 90-100 C kraadi juures 10 minutiks. Pane kuum moos sooja purki ja keera kaaned kõvasti kinni. Nüüd keera purk tagurpidi, et kaan all ja lase neil nii olla kui kõik täiesti maha jahtunud on.
Image
KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Tekst: ScandinavianHome
Fotod: Pinterest.com
Liitu uudiskirjaga

VAATA VEEL RETSEPTE

Lisa hapukoor, apelsinimahlakonsentraat ja viimasena jäised jõhvikad. Jõhvikad tuleb võtta otse külmikust, siis ei jõua nad tainale värvi anda ja püsivad paremini

...

Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa muna ja jätka vahustamist. Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Lisa saadud segu või-munavahule (segamiseks võib

...

Eralda munakollased ja -valged. Klopi rebud suhkruga lahti, lisa keefir, sool ja vähehaaval ka söögisoodaga segatud jahu.

Pane filee, nahk allpool, küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi. Pintselda pealispind õli või sulavõiga ning raputa üle soolaga. Küpseta ahjus 200°C juures 15-20

...

Kindlasti on võimalusi mahla valmistamiseks mitmeid ja kõigil omad retseptid. Meie toome teieni ühe kõige lihtsama.

Kuidas kujundada teismelise magamistuba?

Lõika sibul pooleks. Haki üks sibulapoolik peenelt, teine lõika õhukesteks viiludeks. Sega hakkliha, petersell ja hakitud sibul, maitsesta soola-pipraga. Vormi

...

Kuumuta piim ja lisa šokolaad. Sega  ja kuumuta madalal tulel ca 5 minutit, kuniks jook natuke pakseneb. Lisa vanilje, mesi ja natuke kaneeli. Sega korralikult läbi

...

OTSING