Too jõululõhn tuppa

Too jõululõhn tuppa

Alustuseks üks lihtne retsept millega tuua oma koju jõulu aroomi.

Eriti hea kui kodus on juba olemas väike emailpott. Täida pott kuskil 300ml veega. Sisse  pane enda lemmikuid vürtse, mis parasjagu olemas on. Võib lisada vette kaneelikoort, muskaatpähkleid, nelki, rosmariini, männiokkaid.

Lisa juurde ka jojoba õli (lõhnastamata) ja hoia segu tasasel tulel, kuni vürtsid hakkavad oma tööd tegema ja täidavad toa imelise aroomiga. Saadud vedelikku saad jahtununa hiljem ära kasutada. Pane vedelik pihustiga pudelisse ja pihustada nii  kuusele kui pärjale, et aroomid toas püsiks.
Image
RUBRIIK JÕULUD
Edukalt võib kaneelikoort kasutada jõulukaunistuste meisterdamisel, nii hakkaks lauaehe meeldivalt aroomi tuppa levitama 
Nelk on jõuluküpsetiste ja hõõgveini lahutamatu osa ja sobilik ka jõulukaunistuseks. Nelki pannakse apelsini ja nii täitub tuba meeldivate aroomidega.

Üks teadaolevaid viise jõululõhna tuppa toomiseks on piparkookide küpsetamine. Kas siis koos lastega või üksi. Üks on kindel, lastele tavaliselt ikka meeldib.
Kõige lihtsam, kõige ehtsam ja kõige käepärasem võimalus jõululõhn tuppa tuua on minna perega metsa, korjata männi- ja kuuseoksi ning käbisid ja sobitada need oma koduga ning nautida siis ehtsat metsalõhna.

HEAD TEEMAD

Jõulutoitude valmistamine imelises köögis koos kõige kallimatega

" Elasime oma maakodus. Jõulusid oodati nagu issanda õnnistust. Eriti huvitav oli maakodu tingimustes kingituste välja mõtlemine.

Punt kuuseoksi ja piparkookidest jõuluehted, kaks komponenti ühes kimbus. Pane ilus kimp vaasi ja lase õrnadel aroomidel jõulumeeleolu luua.
Kuivatatud jõululõhn purki.
Koguge oma köögist ja külmikust kokku vanemad puuviljad (sidrun, apelsin, õun) ja pange need 50kraadise kuumusega ahju. Tunni tagant keerake plaati ja puuvilju. Puuviljad peaksid kuivama umbes paari tunniga. Pange kuivatatud puuviljad purki, soovi korral lisage kaneelikoort, nelki või lavendlit. Ka aroomiõli võib peale tilgutada. Sel moel saate lõhnava purgi, millelt kaas meeleolu loomiseks aeg-ajalt pealt keerata.

Too magusate mandlitega jõululõhna tuppa :)

Vaja läheks:
300 g mandleid
1,5 dl suhkrut
1 tl kaneeli
1 tl piparkoogi maitseainet
noaotsaga soola
1 munavalge

Klopi munavalge lahti. Sega suhkur maitseainete ja soolaga. Sega kõik mandlitega. Vala mandlisegu
küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelkuumutatud ahjus 160 kraadi juures umbes 25 minutit.
Sega küpsemise ajal mõned korrad. Ahjust võttes lase mandlitel plaadil jahtuda, siis vala kaussi. Omavahel
kokkukleepunud mandlid saab kergesti lahti murda. Kui kõike korraga ära ei söö, siis võib panna osad
mandlid purki, sest kinnises purgis säilivad mandlid mitu nädalat.
Maitsva krõbiseva kausitäie tegemiseks võib kasutada lisaks mandlitele ka muid pähkleid, väga hästi sobib
lisada näiteks Kreeka või India pähkleid.

Head isu ja naudi meeldivat aroomi!

Tekst: Scandinavian Home
Fotod: Pinterest.com
Liitu uudiskirjaga

VEEL AJAKIRJAS

Kui maja seest kaunistatud võite jätkata samas stiilis maja väljast kaunistamisel.

Mõni aeg tagasi kaunistati jõulupuud veel “paradiisiõuntega”, ja sageli lisati neile veel teisi kõikvõimalikke maiustusi, head ja paremat suupärast.

Lase jõuluprael enne lahti lõikamist u 15 minutit puhata, nii on tulemuseks pehmem kõhutäis.

Jõulusingi valmistamine Rootsis on pärit nende vanadest rahvakommetest, mille traditsiooni ka tänapäeval jätkatakse.

Serveeri klaasides, lisa juurde piparkook ja purusta kaunistuseks veel veidi piparkooki. Naudi koheselt!

Alusta kuivatatud puuviljade tükeldamisest. Kui puuviljad tükeldatud vala neile peale rummi/või konjakit ja lase neil üleöö külmikus seista.

Õhupallidega tehtud vahvad küünlahoidjad ei lase suurel tuulel küünalt leeki ära kustutada.

Vajad paberit, vanu raamatuid, kartongi, käsitöönööri, kääre, joonlauda ja loomulikult aega, kõige selle meisterdamiseks.

OTSING