Retsept | Pavlova

Retsept | Pavlova

Image
Koostis

Beseepõhi:
6 toasooja suurt munavalget
0.25 tl soola
300 g suhkrut
1 sl kartuli- või maisitärklist
1 tl vanilliekstrakti või vanillikauna seemned
2 tl sidrunimahla


Serveerimiseks

2 dl 35% rõõska koort
200 g kreemjat kohupiima
1 tl vanilliekstrakti või 3 sl suhkrut
u 1 liiter marju

Valmistamine

Kuumuta ahi 130 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja piserda vähese veega. Et küpsetuspaber ilusti plaadi peal kinni püsiks, määri plaat enne võiga v kasuta magneteid.

Mikserda munavalged soolaga keskmisel kiirusel kergeks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur (mina soovitan kasutada tuhksuhkrut, sest see lahustub paremini) ja mikserda kõvaks läikivaks vahuks. Lisa munavalgevahule vesi, maisitärklis, vaniljeekstrakt ja sidrunimahl ning mikserda ühtlaseks (u 10 sek).


Tõsta segu supilusikaga kas 4 suure v 6 väiksema ringi kujuliselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Besee vajub küpsetamise ajal laiemaks, niiet jäta kuhjakeste vahele 2-3 cm vaba pinda. Silu beseevahu keskosa natukene lamedamaks (servad võivad olla aga kõrgemad), et pärast oleks hea täidist küpsenud põhjale peale panna.

Küpseta u 40-50 minutit (sõltuvalt suurusest) kuni beseed on krõbedad ja kahvatukuldsed. Servaosa peaks olema kuiv ja veidi murenenud, keskosa aga pisut vetruv. Lülita ahi välja ja jäta kook praokil uksega ahju vähemalt tunniks jahtuma. Serveerimiseks võta beseed ettevaatlikult paberilt ja aseta taldrikule.
Image
KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Tekst: ScandinavianHome
Fotod: Pinterest.com
Liitu uudiskirjaga