Retsept | Rootsi lihapallid

Retsept | Rootsi lihapallid

Koostis

500 g kodust hakkliha
1 dl riivsaia või riivleiba
1.5-2 dl 10% rõõska koort või piima
1 väike riivitud või hakitud sibul
1 muna
1 tl soola
0.5 tl jahvatatud vürtspipart

Valmistamine

Sega riivsai või -leib rõõsa koorega ja lase 5-10 minutit paisuda. Sega hakkliha, muna, sool ja vürts, lisa riivsaiasegu ja sega ühtlaseks.
Niisuta käed külma veega ja vormi hakkmass lihapallikesteks ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni lihapallid on kuldsed ja seest küpsenu
Image
RUBRIIK KOKKAMINE PÕHJAMAAL
Tekst: ScandinavianHome
Foto: Pinterest
Liitu uudiskirjaga

VAATA VEEL RETSEPTE

Lisa hapukoor, apelsinimahlakonsentraat ja viimasena jäised jõhvikad. Jõhvikad tuleb võtta otse külmikust, siis ei jõua nad tainale värvi anda ja püsivad paremini

...

Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa muna ja jätka vahustamist. Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Lisa saadud segu või-munavahule (segamiseks võib

...

Eralda munakollased ja -valged. Klopi rebud suhkruga lahti, lisa keefir, sool ja vähehaaval ka söögisoodaga segatud jahu.

Pane filee, nahk allpool, küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi. Pintselda pealispind õli või sulavõiga ning raputa üle soolaga. Küpseta ahjus 200°C juures 15-20

...

Kindlasti on võimalusi mahla valmistamiseks mitmeid ja kõigil omad retseptid. Meie toome teieni ühe kõige lihtsama.

Kuidas kujundada teismelise magamistuba?

Lõika sibul pooleks. Haki üks sibulapoolik peenelt, teine lõika õhukesteks viiludeks. Sega hakkliha, petersell ja hakitud sibul, maitsesta soola-pipraga. Vormi

...

Kuumuta piim ja lisa šokolaad. Sega  ja kuumuta madalal tulel ca 5 minutit, kuniks jook natuke pakseneb. Lisa vanilje, mesi ja natuke kaneeli. Sega korralikult läbi

...

OTSING