Retsept | Kukeseenepirukas

Retsept | Kukeseenepirukas

Koostis

PÕHI
3 dl jahu
1 dl kartulipudrupulber
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
100 g Või
1 dl Vesi

SEENETÄIDIS
1.5 l Kukeseened
1 tk Sibul
3 sl Või
0.5 tl Sool
0.5 tl Valge pipar
MUNA-KOOREKATE
2 dl Piim
1 dl Rõõsk koor 10%
3 tk Muna
1 tl Sool
0.25 tl Valge pipar
PEALE
2 dl Riivjuust


Valmistamine

Sega omavahel jahu, kartulipudru- ja küpsetuspulber ning sool. Lisa kuivainesegule sulatatud või ja seejärel leige vesi, sõtku ühtlaseks tainaks. Suru kokku palliks ning lase 1 tund külmkapis seista. Seenetäidiseks haki puhastatud seened ning kuumuta neid kuival pannil 7–8 minutit (kuni vesi on aurustunud). Lisa hakitud sibul ja või, hauta veel 5 minutit. Maitsesta soola ja valge pipraga ning lase jahtuda. Suru tainas 26–28 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi põhja ning torka kahvliga augud sisse. Eelküpseta 200° juures 10 minutit. Klopi lahti munad, sega hulka piim ja koor ning maitsesta soola ja valge pipraga. Sega kokku seened ja munasegu, vala põhjale.Riputa peale riivitud juust ning küpseta 200° juures 30 minutit.
Image
RUBRIIK KOKKAMINE PÕHJAMAAL
Tekst: ScandinavianHome
Foto: Pinterest
Liitu uudiskirjaga

VAATA VEEL RETSEPTE

Lisa hapukoor, apelsinimahlakonsentraat ja viimasena jäised jõhvikad. Jõhvikad tuleb võtta otse külmikust, siis ei jõua nad tainale värvi anda ja püsivad paremini

...

Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa muna ja jätka vahustamist. Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Lisa saadud segu või-munavahule (segamiseks võib

...

Eralda munakollased ja -valged. Klopi rebud suhkruga lahti, lisa keefir, sool ja vähehaaval ka söögisoodaga segatud jahu.

Pane filee, nahk allpool, küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi. Pintselda pealispind õli või sulavõiga ning raputa üle soolaga. Küpseta ahjus 200°C juures 15-20

...

Kindlasti on võimalusi mahla valmistamiseks mitmeid ja kõigil omad retseptid. Meie toome teieni ühe kõige lihtsama.

Kuidas kujundada teismelise magamistuba?

Lõika sibul pooleks. Haki üks sibulapoolik peenelt, teine lõika õhukesteks viiludeks. Sega hakkliha, petersell ja hakitud sibul, maitsesta soola-pipraga. Vormi

...

Kuumuta piim ja lisa šokolaad. Sega  ja kuumuta madalal tulel ca 5 minutit, kuniks jook natuke pakseneb. Lisa vanilje, mesi ja natuke kaneeli. Sega korralikult läbi

...

OTSING