Võlukepike sinu kosmeetika kotis või mis asi on korrektor

Võlukepike sinu kosmeetika kotis või mis asi on korrektor
Täiusliku meigi jaoks

Täiuslik näonahk vigadeta on kindlasti iga naise suur unistus, kuid kahjuks, kaugelt mitte igaüks saab sellega uhkelt kiidelda. Saavutada ühtlane nahatoon on küllaltki raske – negatiivselt mõjuvad halb ja vale toitumine, ümbritsev keskkond, igavesed stressid, mis võivad olla seotud tööga/kooliga/muude põhjustega ning jah, see sama šokolaad, mis söödud eile õhtul. Kogu maailma naiste suureks õnneks on aga olemas üks võlukepike, mis muidugi ei lahenda neid probleeme täielikult, kuid aitab kiirelt ja tõhusalt neid peita. Jutt käib korrektorist.

Alustan sellest, et selgitan mis erinevus on corrector’i ja concealer’i vahel. See pole päris sama asi – neil on sama funktsioon, kuid toimingu mehhanism on ikkagi veidike erinev.

Konsiiler (concealer, ing. conceal – peitma) peidab väiksed näo ebaühtlused, pigmendi laigud, silmaümbrused, miimilised kortsukesed, kuid õigem oleks ikkagi kasutada sõna KATAB, kuna konsiilerid on tavaliselt naha/beeži värvi. Nad on päris katvad. Toodet pannakse probleemsetele tsoonidele õhukese kihina enne jumestuskreemi ja põhjalikult hajutatakse nahal, et ei tekiks raskusi jumestuskreemi peale kandmisega. Kuigi rohkem levinud konsiileri kasutamise viis on panna toodet ikkagi jumestuskreemi peale. Sel juhul konsiilerit pannakse highlighteri kohtadele – mitte ainult silmade alla, vaid ka sinna, kus tekivad ebavajalikud varjud – ninatiivad, nina kortsud, lõug, sarnaluud, koht huule kohal ja all. Teise sõnaga, konsiiler oma heleda tooni tõttu täidab hästi kreemja highlighter’i funktsiooni ja seejärel beež värv suurepäraselt ühtlustab näo nahatooni, seda  juhul kui jumestuskreem ei saanud sellega hakkama piisavalt hästi. Siinkohal on tähtis ära märkida, et kuna konsiiler on üsna populaarne toode, siis paljud kosmeetika brändid hakkasid tootma konsiilereid värvilise alatooniga, mis võimaldab konsiileril asendada korrektorit, kui ta on õiget värvi.

Korrektor (corrector, ing. correct- parandama) on tõeline väike võlur! Selle toote peitmistoime põhineb sellel, et vastandvärvid NEUTRALISEERIVAD teineteist. See tähendab, et kasutades õiget värvi korrektorit, on võimalik peita probleemi ja vältida üleliigse kosmeetika koguse peale kandmist. Korrektor samuti aitab peita tumedad silmaalused, kõikvõimalikud punetused ja punnikesed. Korrektori värv valitakse vastavalt probleemi värvile.

KORREKTORID ERINEVAD VÄRVI JA TEKSTUURI POOLEST

Selleks, et õigesti valida enda jaoks korrektorit, eelkõige tasub mõistlikult hinnata oma nahatüüpi,naha seisukorda ja seejärel määrata selgelt ning täpselt probleem, mida saaks lahendada kosmeetika abil.
Mis puudutab tekstuuri – oma katvuse poolest jagunevad korrektorid päris mitmeks tüübiks: alustades tolmpuudrisest ja lõpetades vahapõhjalisega. Kõige levinumad meie turul on:

• Vedel korrektor (a-la pliiats, tavaliselt). Sellised korrektorid on piisavalt pigmendirikkad, kuid neil on üsna kerge tekstuur. Nad sobivad ideaalselt aladele õhukese näonahaga (nt. silma ümbrused) või kui teie nahk on kuiv ja tundlik.


• Kreemjas korrektor. Oma tekstuuri poolest paksem, kui vedel. Sellist korrektorit võib pidada universaalseks. Ideaalselt sobib suurema ala neutraliseerimiseks – punetuse tsooni (nt. punased põsed) või pigmendi laigud. Samuti hästi sobib silmade jaoks, kui nahk seal on sile ja elastne.

• Tahke korrektor ( a-la vaha põhjaline). Selline korrektor on tihti esitatud väikse purgi / potsiku kujul, kust seda toodet peab võtma või ka stick’ide kujul. Oma paksu konsistentsi ja rasvatu koostise tõttu, on sellist korrektorit kõige parem panna kohtadele, kus nahk ei liigu eriti – sel juhul ta ei kogune vagudesse ja jääb ühtlaselt nahale.

KUIDAS VALIDA ÕIGE VÄRV?
Värvilise korrektori toime põhineb printsiibil, et üks värv neutraliseerib teist. Värvilisi korrektoreid kasutatakse punnide, täppide, punetuste, silmaaluste, veresoonte silmade ja nina ümber ning ülejäänud ebaühtluste peitmiseks. Seepärast on tähtis teada, millised värvid milliseid probleeme lahendavad:

ROHELINE (oliivikas) korrektor neutraliseerib punast värvi, mis tähendab, et ta aitab peita kõik punetused näol (punane pisikeste veresoonte võrk (rosacea), punnikesed(acne)).

VIRSIKU-KOLLANE (lilla vastand värv) suurepäraselt peidab sinakad/lillakad silmaalused, mis tavaliselt on põhjustatud väsimusega, loob värskema ja puhtama jume.

LILLA (kollase vastas värv) värv eelkõige sobib kõige paremini neile, kellel domineerib liiga kollane naha alatoon (nt. aasia tüüp) – ta annab näole tervislikku sära, neutraliseerib üleliigset kollast tooni, kollased täpid ja tedretäpid.

ROOSA värv aitab peita pruunid silmaümbrused ja hästi korrigeerib hallika ja tuhmi näo tooni. Sobib suurepäraselt elegantses vanuses naistele, kuna loob värskema ja noorema ilme.

TÄHTIS TEADA:
• Korrektorit võib peale kanda nii švammiga kui ka sünteetilise pintsliga ja pärast tuleb hajutada sõrmedega.

• Silmade jaoks korrektorit pannakse kergete liigutustega alustades sisenurgast ja liikudes välisnurga suunas. Pole vajadust üritada “kinni mätsida” kogu ala silmade all, korrektori kasutamisega tasub piirduda ainult seal, kus tume pigment on kõige intensiivsem.

• Punnikeste peitmisel pange korrektorit ainult ja täpselt punase koha peale – siis hajutage kergelt ääred, et vältida heleda täpi tekitamist.

• Korrektor silmade jaoks võiks olla näo põhitoonist 1-2 korda heledam. Korrektor punnikeste jaoks peab olema sama tooni, mis on põhitoon ja õiget värvi probleemi neutraliseerimiseks.

• Korrektori pealekandmise põhireegel on täpsus ja mõõdukus. Pange toode ainult nendele kohtadele, mis tõesti vajavad peitmist!

Tekst/kujundus: glowmakeup.ee / Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Foto: istock

 


 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.